onsdag 23 juli 2014

Sicken skojare. Håll huvet kallt!Jaha, här har någon tagit en bild av den gamle skojaren Colin Powell (han som ljög om irakiska massförstörelsevapen inför FN) och moderniserat det hela något. Jag hittade bilden hos 'The Saker', och denne gamle kallakrigs-analytiker kallar den senaste utvecklingen vad det gäller USAmerikanska underrättelsetjänsternas kunskaper om vad som hände med flygplanet i Ukraina "The most pathetic case of backpedaling I have seen in my life". I klarspråk: de vet i stort sett ingenting annat än att planet störtat, och kan inte bekräfta Obamas och lillhunden Bildts anklagelser om ryssarnas roll i det hela. Hela historien verkar ingå i en lång serie mediekampanjer som syftat till krig, som mot Spanien 1898, det så kallade Tonkin-intermezzot 1964, Libyen, Irak, Syrien etc.

Problemet med den ryska sidan verkar vara att den trycker på viktig militär spaningsinformation som man inte vill släppa ut. Ur viss synpunkt är det förklarligt: talar man om att man vet något så avslöjas förmodligen också en del om vilka resurser och kunskaper man har för att ta reda på det man vet. Och det vill ju militärer och spioner helst inte göra. Men i det här läget, när ryssarna förmodligen har järnkoll på det mesta som rör sig på marken och i luften i Ukraina, kunde man ju slå undan benen för NATO-sidan genom att publicera mer uppgifter om vad som hände när, och med vem inblandad. Det kanske är så att ryssarna förväntar sig att krisen ändå blåser över, som med de påstådda giftgasangreppen i Syrien som det ju knappast talas om numera. Samtidigt ödeläggs människoliv i onödan. Röda korset definierar situationen som krig i östra Ukraina. När elefanterna dansar är det synd om gräset.


Det gäller att hålla huvudet  kallt när det hetsas som värst i media. För övrigt: Vore det inte tid snart att ge Bildt sparken, innan han ställer till något verkligt allvarligt?


5 kommentarer:

martin sa...

Här har vi lite "rysk propaganda", vi kan konstatera att de har lite att lära om propaganda från sin motpart. Men det som är begripligt för vanligt folk är att Kiev Juntan ljög två gånger medvetet redan första dagen av olyckan, varför gjorde de det?
https://www.youtube.com/watch?v=KSpeo5RcQQo

USA ägnar sig för fullt åt att rationalisera sitt initiala pekade finger på Ryssland och rebellerna. Idag så kommer en ny story från USA att det skulle varit avhoppade Ukrainska militärer som skjutit ned planet (alltså rebeller), men om en BUK-Mk1 besättning hoppat av (det är flera enheter i ett sådant system), det skulle Kiev ha vetat omedelbart samma dag. Man tappar inte bara bort en hel enhet av ett mycket dyrt och strategiskt viktigt system utan att veta om det. Istället för att säga detta, valde man att ljuga om bilden på sitt eget system med en raket som saknas som påstods transporteras över ryska gränsen, men som i själva verket filmades i en stad i område som behärskas av den Ukrainska militären.

Motpol till denna "propaganda" är i dagarna pressekreteraren i USA som kämpar för att övertyga om Amerikanernas trovärdighet, som nu närmar sig nollan med en rasande fart.

https://www.youtube.com/watch?v=3IqwhWgXvgs

Tja, alltså hon försöker sälja mig på konceptet att hon är trovärdig med en lögn, inte en så liten lögn heller.

Hon säger alltså att ALLA Youtube klipp, alla facebookanvändare, alla twitterkonton, alla bloggar och alla nyhetskanaler och andra källor kontrolleras helt av Kreml. Det är inte precis en liten lögn, det är enorm lögn, som gör våld på all vett och sans. Stå och haspla ur sig en sådan lögn som ett sätt att ge sig själv större trovärdighet är i ett självmål av stora mått.

Låt mig citera Goebbels:
En lögn må vara stor, enkel och upprepas ofta tills du själv och alla andra tror på den.

Men det är nog onödigt att påpeka, hon kan nog sin Goebbels.

martin sa...

If it looks like a horse, neighs like a horse and denies its a horse.

Its a fascist horse.


Apropå att kommunistpartiet förbjudits.

martin sa...

Idag hoppar Svoboda och boxarens parti avv koalitionen, då blir de opposition då alla andra partier förbjudits. Oppositionen utser interims-presidenten, så snart är nazistkuppen fullbordad.

Björn Nilsson sa...

I och för sig kanske klantskallar inom Kiev-armén i berusat tillstånd kan göra tokigheter, som att trycka på fel knapp i ett raketbatteri, eller tappa bort utrustningen, men det kanske klarnar framöver. För närvarande verkar det inte finnas någon trovärdig historia om vad som hände med flygplanet, annat än att det faktiskt har störtat.

Och sönderfallet i Kievs politik verkar fortsätta. Det är knappast ett styrketecken när politiker avgår till höger och vänster, när opposition förbjuds och parlamentarikerna slåss handgripligt i parlamentet. Om det är en medveten fortsättning på kuppen vågar jag inte gissa om själv. Undrar vad Borotba gör nu?

martin sa...

De höjde åldern för "draft" till 60 oxh ökade mobiliseringen i förrgår. I Mariupol vågar män sig inte ut på gatorna, för att de kanske blir "rekryterade". Inte heller styrke tecken. När en svag regim tvingar i vapen i hand på allt större del av befolkningen och ber dem döda sina bröder, då är risken stor att mannarna till slut kommer ihåg åt vilket håll det egentligen är man skall peka bössan, inte på sina bröder.

Ja, låt säga att fascisterna får utse sin interimsregering och det blir en äkta fasciststat, så blir det en mycket svag fasciststat i alla fall.

Första gången som tragedi, andra gången som fars.

(Att kalla detta för fars är ok, då vi alla vet att en fars aldrig är särskilt rolig.)