tag:blogger.com,1999:blog-8833913753377186765.post110501096783764835..comments2024-01-27T12:39:01.224+01:00Comments on Björnbrum: SmörgåspapperBjörn Nilssonhttp://www.blogger.com/profile/17098246825512690591noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-8833913753377186765.post-64449948155871953732018-09-20T03:09:25.470+02:002018-09-20T03:09:25.470+02:00Det är nog smörgåspapper som saknas--------skivade...Det är nog smörgåspapper som saknas--------skivade tomater i frysen--o mellan korv skivor i frysen--och mellan skivade köttbitar--och mellan kanske mackor...väldigt smart/enkel o eg bortglömd grej..vilken sparar pengar i slutändan.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8833913753377186765.post-81549131904070315522011-02-03T09:02:23.775+01:002011-02-03T09:02:23.775+01:00De nya ”smörgåspapperen” för bakning mm är silikon...De nya ”smörgåspapperen” för bakning mm är silikonbelagda för att tåla värme och att bullarna inte ska fastna. Jag har för mig att det fortfarande finns vanligt smörgåspapper för slå in mat i och även färdigskurna för smörgåsmellanlägg. Även gammalt smörgåspapper var belagda med något för att tåla väta och fett, på engelska kallas det ju "Wax Paper"./lassehttps://www.blogger.com/profile/08162865275551278480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8833913753377186765.post-82660597964326051372011-02-02T18:21:42.126+01:002011-02-02T18:21:42.126+01:00Tack för upplysningen. Jo, jag använder ju bakugns...Tack för upplysningen. Jo, jag använder ju bakugnspapper ibland men jag trodde att det var av en mer värmehärdig sort än de gamla smörgåspapperen.Björn Nilssonhttps://www.blogger.com/profile/17098246825512690591noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8833913753377186765.post-60194597518706341872011-02-02T18:18:47.409+01:002011-02-02T18:18:47.409+01:00Jodå, det tillverkas smörgåspapper fortfarande, me...Jodå, det tillverkas smörgåspapper fortfarande, men det används inte längre till slå in mackor med. I stället finns de nu i rullar där man drar ut ett ark som passar precis att lägga på en ungnsplåt. <br />Det innebär att ungnsplåtarna inte blir så svårdiskade när man använt dem till ex v bullbak.<br />Det är samma sorts papper som i dina gamla förpackningar så det går att använda det även till att slå in mackor med.<br />Var rädd om dina förpackningar!Lasse Strömberghttp://fotolasse.senoreply@blogger.com