söndag 15 september 2013

Ser inget vidare ut

I juli 2007 publicerade jag den här bilden på bloggen, ett foto jag tog på Hornsgatan, Söder, kgl. hufvuvudstaden:




Alltså: först betalar dönicken en massa pengar för en ful tatuering, sedan betalar dönicken en massa pengar (introduktionspris var från 500 bagis, kan vi se) för att bli av med eländet. Smart affärsidé! Åren går, nu har DN upptäckt det där med tatueringar som folk vill bli av med ...


Det ser fördj-t ut, och sedan får folk säga vad de vill! - Och, uppenbarligen, finns det en del som inte vill säga att det ser bra ut längre!

10 kommentarer:

  1. Och när tillräckligt många säger sig inte gilla sin tatuering så vänder trenden igen, och en hel drös följer efter, så som de gjort när de skaffade sig sin tatuering.

    SvaraRadera
  2. Jag har alltid sagt att jag inte besudlar mitt fina skinn med klotter och hål.

    Men tjejen har en tatuering, men hon är tillräckligt medveten att med eller utan tatuering är idealen ändå bara socialkonstruerade. Viljan att ta bort en tatuering är alltså lika mycket nonsens som viljan att ha en.

    SvaraRadera
  3. Mystiskt. Hos mig syns båda bilderna alldeles utmärkt. Jag lade in nummer ett på ett annat sätt än första gången. Ser det bättre ut nu?

    SvaraRadera
  4. Nu kom kompisen tillbaka efter att lasrat bort den tatuering av sin föredetta sambo som han skrev in på axeln. Visade sig att man inte kunde laga relationen med en symbolhandling som egentligen inte betyder något. Visade sig att det inte påverkade de materiella förutsättningarna som gjorde dem miserabla ett enda skit. Samtidigt som de inte kunde enas om hur de materiella förutsättningarna skulle se ut för bägges trivsel och känsla av lycka.

    Tatueringar ändrar som sagt inget, men som jag ser det gjorde han en dubbel dumhet, eftersom inget i grunden förändras av att lasra bort den.

    SvaraRadera
  5. De som har mest nytta av tatueringar är väl traditionella söderhavskungar. De kan gå omkring spritt språngande nakna men se påklädda ut ändå eftersom tatueringarna är i stort sett heltäckande!

    SvaraRadera
  6. Tatueringar är arbetarklasskonst, ofta varken mer eller mindre oavsett symbolvärde, trender och vad ni dillar om

    SvaraRadera
  7. "Konst, de ä fult de'" även om man klämmer till med "arbetar-" före.

    SvaraRadera