torsdag 29 april 2010

Ibland går livet i snigeltakt


- Hej, du var allt en riktig topp-snäcka!
- Nä, försök inte! Du är inte nog slemmig!




- Aj vad det skaver på magen! Vad skulle jag här att göra!?!



- Jaha, dax för gruppmöte ... och där kommer Nisse också. Nisse, kom du ihåg att fixa kaffebrö't?

(Fotograferat idag å kgl. Djurgården)

8 kommentarer:

  1. Mmmmmm, sniglar!!! Fram med vitlöken och smöret! :)

    SvaraRadera
  2. Ursäkta min okunnighet - är det här en sort man kan äta? (Jaja, vid verklig hunger går väl det mesta ner, men jag tänkte på mer normala förhållanden där man kanske kan äta grävling eller ekorre i stället.)

    SvaraRadera
  3. Det är precis den man kan äta, finns gott om dem här, tänkte fånga ett par och starta snigelodling i lägenheten! :)

    Men fransmännen äter inte bara den snigeln, de äter andra också så vitt jag vet. Men det är den normala som man hittar på konsum i Sverige.

    SvaraRadera
  4. Va, på Konsum också ... jag antar att blir det riktigt krisartat kanske man äter skalet också?

    SvaraRadera
  5. Skalet används med fördel som "tallrik" om man inte har en sån där keramisk snigeltallrik. Om du kokar skalet i ättika i typ 3 dar kanske du kan tugga det, annars avråder jag dig att ens bita i det. Det är ganska hårt och kan nog flisa tänderna.

    Snigeln heter för övrigt Vinbergssnäcka och fördes hit av munkar. Vad gäller ätliga sniglar såg jag en snubbe på Televisionen som tillagade mördarsniglar och gnaskade i sig.... Fast korv är ju gott det med...

    SvaraRadera
  6. Marulk ser obehaglig ut men är god att äta. Det kanske är samma sak med mördarsniglarna. Och kallar man dem "spansk skogssnigel" låter det genast trevligare. Men jag tror jag föredrar korv.

    SvaraRadera
  7. Beroende på hur effektivt de omvandlar vegetation till protein så kan de kanske vara en proteinkälla för framtiden. :)

    SvaraRadera
  8. Tja, hungern är ju den bästa kryddan, sägs det ...

    SvaraRadera