fredag 2 januari 2009
Change
Minns inte var jag hittade den här bilden - det var hos någon bloggare som säkert knyckt den från någon annan bloggare osv. Allt prat om "change" från Obamas kampanj kanske bara blir lite småväxel till slut, risken är ju uppenbar för det. Men då kanske det kommer en verklig stor "change" när den nya Generation Information tröttnar på dösnacket och bedrägerierna och drar igång den stora bloggrevolutionen!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Obama har en väldigt stor uppgift framför sig. Stora delar av världen har liksom satt sin framtidstro på honom.
Det var ju lite av samma retorik som borgarna vann valet med här i Sverige 2006. "Förändring", "nya arbetarpartiet", "trött på maktkorruption?", "bort med utanförskapet"... Nu börjar sanningen komma ifatt. Eller om man ska tro opinionsundersökningarna så har sanningen varit ikapp länge. Men man kan ju säga att den svenska regeringen inte klarade av pressen utan föll som ett korthus redan efter några dagar vid maktens taburetter.
Återstår att se hur det går för Obama.
Folk kanske vill bedras? Eller att man har den i och för sig positiva egenskapen att tro gott om andra bara de uppför sig städat. Tack vare sådana sociala egenskaper lyckades Bernie Madoff svindla godtrogna människor på 50 mdr USD. Skickligt jobbat Bernie! Obama kan bli bra men han kan visa sig vara ett sjuhelsikes stolpskott också, eller något ännu värre.
Obama kommer säkert att uppfattas som radikal för amerikanerna - Förslaget om allmän sjukvårdsförsäkring kommer nog gå igenom nu när demokraterna kontrollerar kongressen, senaten och Vita Huset. Företagsledare inom exempelvis tillverkningsindustrin har krävt det ett tag nu, de inser att annars kommer de hamna i samma sits som de tre biltillverkarna där kostnaderna för sociala utgifter blivit en av deras största bördor. Så visst kan Obama handla "radikalt", men inom en given ram.
Sen tror jag att slutet för Amerikas Förenta Stater som sammanhållen federal statsbildning med femtio delstater plus territorier inte är långt borta. Även om de skulle satsa järnet på att återuppbygga tillverkningsindustrin och bli lika självförsörjande och konkurrenskraftiga som på 1950-talet kommer det ta många år. Under tiden kan delstater som Alabama och Louisiana, vilka byggt upp en egen utlandsägd bilindustri, se få fördelar med att vara kvar i unionen om de måste stötta de tre bilföretagen i norr.
Läser man den här artikeln får man snabbt uppfattningen om att det kan löna sig för flera delstater att gå ur unionen vid ett visst tillfälle.
http://georgewashington2.blogspot.com/2008/12/financial-treason.html
Obama har ju Abe Lincoln som idol, så under hans regim bör väl utbrytningsförsök slås ned lika resolut som Lincoln slog ned sydstaterna på sin tid. Kanske bättre om civiliserade ställen som Vermont bryter sig ut?
Skicka en kommentar