söndag 5 november 2017

Jag är inte välkommen ...

... men jag skulle kunna räkna upp en massa otrevliga figurer som enligt den här affischen verkar vara välkomna till Södra teatern i Stockholm men som bör få omedelbart respass om de uppenbarar sig inom Sveriges gränser:


5 kommentarer:

Pierre Gilly sa...

Var det inte så att Sokrates överlevde när de trettio tyrannerna styrde Athen men blev dömd till döden när friheten och demokratin tog vid?

Björn Nilsson sa...

Tror inte jag förstår frågan. Men i ett litet samhälle utanför Skellefteå dödades en 89-årig kvinna och hittades i ett sop- och förvaringsrum. Förövaren var förmodligen en afghan som väl också varit barn en gång i tiden. Vad hade hon gjort för ont som inte fick leva sitt liv ett tag till, när hon tydligen var kry nog att gå ut på samhället och handla? Jag blir ledsen när sådant händer. Varför tolereras det? Varför sopas det bara undan så fort det någonsin går?

Pierre Gilly sa...

Allt producerar sin egen motsats (enantiodromi). I Sverige är alla välkomna, utom de som inte välkomnar alla...

Björn Nilsson sa...

Tack, då förstår jag. Ren dialektik: tesen skapar sin antites. Påminner om senaste kyrkovalet där partierna vill ha en kyrka "öppen för alla" ... utom några otäckingar som man inte ville ha med. De kunde väl ha sagt "öppen för somliga" så kunde de ha sluppit spydiga påhopp från bland annat sådana som inte var önskvärda!

Pierre Gilly sa...

Det gäller väl också rätten att bära vapen i USA, som om man ska tro lobbyn, räddar liv. (Kyrkobesökarna som sköts i Texas tycks inte ha varit beväpnad). Skytten i var tydligen sur på svärmor, så där kanske det finns anledning att fundera på ett förbud.