söndag 19 april 2020

Vi väntar med intresse

Ett klipp från Wikipedia:

Johan Galtung, född 24 oktober 1930 i Oslo, är en norsk professor och freds- och konfliktforskare. ...] År 1980 presenterade Galtung vid en konferens i Oslo en förutsägelse om Sovjetunionens närstående fall. Johan Galtung blev utskrattad av flertalet deltagare, men med tiden visade det sig att han skulle få rätt. Förutsägelsen slog bara fel på några månader. Han har förutspått att en liknande kollaps kommer att inträffa i USA före år 2020, som ska föregås av en fascistisk diktatur. 
Nu läste jag någonstans att Galtung placerat USA:s fall i närheten av sin egen 90-årsdag, 24 oktober 2020. Kan vi vänta oss någon sorts 'oktoberrevolution' i USA då? Eller om man räknar in en felmarginal på några månader kanske stora smällen inträffar mellan augusti och december? - Jaja, det kommer väl någon blänkare på sociala media när det händer/om det händer.

Om en fascistisk diktatur skall kunna upprättas är det ganska bråttom nu. I och för sig finns vissa förutsättningar i USA - en ledare med låt oss säga få hämningar och låg moral, samt grupper som skulle kunna bli den väpnade fascistiska milisen. Samtidigt löper diverse stora kriser i samhället, och tillsammans blir detta allt en riktig häxbrygd.

Om USAmerikanerna sabbar för sig själva bryr jag mig inte så mycket. Skulle träskfolket i Washington försöka rädda sig genom att dra igång nya krig skulle jag bli betydligt mer oroad. Det kan sluta väldigt illa.

Nå, vi väntar med intresse!

Inga kommentarer: