torsdag 31 juli 2014

Kommer du ihåg ...

... den där knasige pastorn Camping i USA? Han som räknade ut Jordens undergång med hjälp av Bibeln. Det gjorde han inte bara en gång, inte bara två, utan hela tre gånger. Men av någon anledning räknade han fel varenda gång. Det kanske inte är så konstigt när det gäller religiösa svärmares konstiga påhitt, men det fanns folk som trodde på honom varje gång. Till och med sådana troende som varit med redan första gången fortsatte att tro på svindlerierna, gav bort allt de ägde, och propagerade i stället bot och bättring inför Yttersta domen!

Är det inte något liknande med en annan sorts troende? De trodde på USA/NATO:s m.fl. svindlerier om Irak, Libyen, Afghanistan, Syrien, Sudan - och nu handlar det om Ukraina. Man skulle kunna tro att de skulle dra öronen åt sig efter lite väl mycket snack om 'massförstörelsevapen', 'diktatorn bombar sitt eget folk', 'separatister sköt ned flygplanet' etc. Men tydligen inträder omedelbart någon sorts glömskefunktion i hjärnan. Att hela länder läggs i ruiner, kraschar, verkar man inte förbinda med vad som hänt tidigare. Det noteras bara möjligen som något som 'råkar hända', utan några speciella länkar till vad som hänt tidigare. - Annars skulle man ju kunna tänka sig att vara försiktig med folk som visat sig ljuga och fiffla tidigare, och vara misstrogen mot vad de säger.

Till glömskan kanske önsketänkandet får läggas. En del sd-typer blev ju jätteglada när bomben small i Oslo - sedan blev de mindre glada när det visade sig att massmördaren i Norge var en norsk helyllegutt, inte en läskig muslim. - Nå, nu var det liv om att ett utländskt flygplan, möjligen militärt, kränkt svenskt luftrum. Alla rättänkande hoppades naturligtvis att det var den elake ryssen igen ...

... men det här verkar i alla fall inte vara så bra för dessa förhoppningar. Eventuellt är det så att det handlar om en fullt medveten kränkning av svenskt luftrum, om det är så att USAmerikanerna inte hade tillstånd att flyga där de flög, att de fått ordentliga tillsägelser, men låtsats att inte inte fattat. Att USA-militärer skulle ha någon särskild respekt för Sveriges (eller för all del alla andra länders) territorium kan man starkt tvivla på.

Om den här historien bekräftas (och det är ju inte säkert) kanske den kan få åtminstone somliga personer att vakna och få stopp på driften in i NATO.

3 kommentarer:

Anonym sa...

USA påstår helt fräckt att man "jagades" in på svenskt territorium, av som man påstår ryska flygplan. Det här är ju naturligtvis en lögn för att dölja att USA inte litar på sina lakejer utan kollar deras beredskap och givetvis passar på att spionera lite. Så klart, är det ju alltså enligt propagandan Rysslands fel att USA skickar plan som spionerar på Sverige. Undrar vilka mer löjliga "förklaringar" USA har på lager?

Björn Nilsson sa...

Jo, jag fäste mig också vid det märkliga uttrycket 'jagades', som om de stackars amrisarna jagades av Mig-plan med eldsprutande kulsprutor över Östersjön!

Kerstin sa...

Bra sammanfattning av många människors psyken. Men i ett avseende tror jag att du är för snäll i din bedömning, för folk tror inte att de eländen som följer på USA:s ingripanden, för att uttrycka det milt, bara händer.
Endera vet de inte hur det ser ut i dessa länder nu eller så skyller de eländena på de dumma araberna som inte förstår sig på det här med demokrati.