söndag 13 juli 2014

Krossade drömmar i Ukraina?

Hittade den här teckningen hos 'The Saker'. I ett inlägg som i övrigt behandlade ukrainsk ekonomi. Som väntat har den 'vissa problem'.

4 kommentarer:

martin sa...

Det vart ju lite problem med finansieringen av hela projektet när Royal Dutch Shell konstaterade att skiffergasen i östra Ukraina inte var brytbar. Där står Ukraina då, men ett trasigt land, men trasiga relationer till sin största affärspartner och utebliven frackingboom, med tillhörande handel med väst. Kvar finns bara den interna oligark-kriget i landet.

Tror polens utrikesminister uttryckte det bäst. We gave the US a blow job, for nothing! För de sabbade sina relationer med ryssland också.

Björn Nilsson sa...

Tja, de som är skyldiga till det ukrainska eländet lär inte stanna och betala notan när det hela skall städas upp!

martin sa...

Nej, men som jag konstaterade från början. Hela anledningen till att det är bråk, beror på att ingen vill betala vad det kostar att få hela Ukraina. Hade ryssarna eller västerlänningarna varit villiga, så hade det inte varit några problem. Maidan hade slagits ned eller inte funnits alls och allt hade varit som vanligt.

Nej, de skyldiga lär gå fria. De kanske skickar nån nazist från Sverige till Haag eller nått.

Men jag såg något om förhandlingarna här om dagen, var inga detaljer men det såg ut som de försökte fortsätta EUs och USAs säljplaner till Ukraina trots att Ukrainas möjligheter att betala förändrats från plan. De skulle modernisera jordbruk och energi. Såg ut som kostnaden skulle delas mellan den vanlige Ukrainska arbetaren och den västerländska skattebetalaren.

Björn Nilsson sa...

Ryssland slipper subventionera Ukraina. Frånsett Krim, är det något i Ukraina ryssarna verkligen vill ha? Den intressanta högteknologiska industri som finns där (och dess kvalificerade personal) kan ju börja på ny kula i Ryssland, och vad finns kvar sedan? Ett konkursbo som ingen vill ha men som kastas i famnen på EU av jänkarna. Om nu inte EU-ledarna tar sig samman och ropar "vi betalar inte, vi betalar inte". Kan Tyskland slänga ut USAmerikanska spioner kanske man kan ta i hårdare med andra saker också.