tisdag 5 december 2017

Så kallat understatement = underdrift

Av någon anledning kände jag att en groda kunde vara lämplig illustration till detta inlägg
Som bekant har Nya Karolinska Sjukhuset i Solna vissa problem, om man uttrycker det försiktigt. SvD skriver att det blir vattensamlingar på golven i merparten av sjukhusets 550 nya patientbadrum. Vattnet rinner inte ut genom avloppet som väl var tänkt, utan snarare bort från avloppet. 'Bakfall' är den tekniska termen för detta. I utrymmen med sjuka människor och hot om smittspridning kan det inte tolereras. Jag antar att många bakterier skulle gilla pölar med ljummet vatten på badrumsgolven. Jag antar också att när badrummen renoveras så är anslutna patientrum också utslagna. Det går knappast att ha sjuka människor där. Byggjobbare springer ut och in i rök och damm, det väsnas med maskiner, golv rivs upp och gjuts om, plattor läggs - det låter som flerveckorsjobb för varje badrum.

Ansvarig byggare är några figurer som heter Skanska Healthcare AB. Låter som en avläggare av gamla Skånska Cementgjuteriet. Hur som helst, tillfrågad om denna märkliga situation säger vd:n för denna firma:

Uppenbarligen finns det en svaghet i det vi har lämnat över.
Jo, det är ju inte svårt att hålla med om det. En svaghet ... suck.

2 kommentarer:

skvitt sa...

Det är ingen ändå på alla fel som finns på detta bygge, som faktiskt är det dyraste sjukhus som någonsin har skapats. Men det var ju fru Reinfeldt som drev igenom det. Och i avtalet finns tydligen inskrivet vad olika saker ska kosta ifall man behöver ändra något. Att sätta upp en hylla ska således kosta 100.000 kronor!

Undra om inte det betalades en rundlig muta för att politikerna skulle skriva på.

/Skvitt

Björn Nilsson sa...

Jo, det luktar ju illa, väldigt illa. Politisk korruption.

Men de eländiga badrumsgolven borde rimligen betraktas som reklamationer och ersättas kostnadsfritt av leverantören.