fredag 10 augusti 2018

Inte så bra ...

... när folk kutar omkring på gatorna med leksaker som ser ut så här. Detta är ju inte något som vid en flyktig blick genast kan identifieras som en ofarlig knallpulverpistol, särskilt inte om situationen kan verka vara oklar och hotfull. Vad gör en polis när det verkar vara fråga om tiondels sekunder för att avgöra om hotet är verkligt? Kan man tänka sig ett föräldraansvar här också ..?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Problemet är ju att invandringen skapat ligor som har en helt annan inställning till vapen och framförallt vilken typ av vapen som ska användas. Gangsters av idag opererar med rent militära vapen som AK-47, handgranater m.m som man tar in från Balkan utan större hinder. Kriminaliteten i Sverige kan jämföras med den i de värsta delarna av EU samtidigt som politikerna sticker huvudet i sanden och låtsas man kan lösa problemet med dialogpoliser och mer övervakning plus tusentals flera poliser. Helt bortkastad tid och pengar! Det enda som hjälper är att börja slänga ut alla brottslingar till sina hemländer och skicka resten i riktiga fängelser man hyr i Litauen och andra forna östländer numera med i EU. Det skulle ge en riktig avskräckande effekt och minska brottsligheten som håller på att slita sönder Sverige. Tyvärr lär inte PK-etablissemanget inse verkligheten förrän de själva börjar drabbas av den skenanande brottsligheten och då är det för sent. Vi får samma situation som i Mexiko och USA där det spårat ur fullständigt för länge sedan. Vem vill bo i ett sådant samhälle?

Benny

Björn Nilsson sa...

MC-ligor stal tyngre grejor som pansarskott från militärförråd har jag för mig. Men det var ju undantag. Nu börjar det se ut som permanent väpnade grupper i vissa områden, och då är det ju lätt att förstå att poliserna blir skärrade. De vill ju helst komma hem levande från jobbet.

martin sa...

Vi sprang omkring och lekte killer när soft airguns kom. Polisen blev involverad en gång, de skjöt inte ned oss. Jag tycker inte man skall skuldbelägga föräldrarna alls här. Polisen sköt sisådär 8-9 skott, de siktade mitt i kroppen, så syftet var att döda.

Björn Nilsson sa...

I dagens läge, när även yngre förmågor kan bära riktiga vapen, är det nog inte så klokt i alla lägen att vifta med något som skulle kunna förväxlas med ett riktigt vapen. Gamla hederliga knallpulverpistoler kan väl gå, men inte saker som defintivt ser ut som en modern pistol eller automatgevär.