torsdag 17 januari 2019

Så var det en insats på annat håll igen ...

Fiskare under Sankt Eriksbron i Stockholm, sent 1970-tal
Ny översättning av mig är publicerad på Global politics. Jag kan meddela att det inte är mycket lättare att översätta en artikel än att författa den helt själv, om nu någon skulle tro det.

Kampen om opinionen rasar allt hårdare, inga knep är för fula, vilket framgår av denna artikel och andra avslöjanden på senare tid - men kommer ärligheten att vara längst, som man fick höra förr i tiden? Det är inte avgjort ännu. Det är i alla fall intressant att notera att gårdagens liberala frihetsapostlar (- Sovjet, hu så hemskt! DDR Stasi, vidrigt ... men här i väst får vi säga vad vi vill!) idag uppträder på ett sätt som gör att somliga börjar prata om George Orwell och 1984. Eller man kan säga att de uppträder som liberaler förmodligen måste uppträda i ett liberalt system på gränsen till sammanbrott.

Möjligen kan vi påminna oss om något annat som uttalades förr men som knappast hörs numera: "Brott lönar sig inte." Den tråkiga sanningen är att brott är en högst lönsam industri. Hur som helst, det är inte 'alternativmedia' i största allmänhet som är lösningen på desinformation, det är somliga alternativmedia som står i spetsen för kampen mot falsk propaganda.

Inga kommentarer: