torsdag 26 mars 2020

Har punkarna tappat stinget?


Har punkarna idag tappat stinget? Vore de lika alerta som när dagens gamlingar var uppkäftiga små punk-glyttar - säg för 40-45 år sedan - hade vi väl redan sett mängder av punkband med chockerande namn som Covid-19, The Influenzas, Virus Brothers, Pandemia Punks, Cough cough cough, etc etc. Jag gissar att de här punkarna (fotot är från juli 2012) helt enkelt föreställer ett gäng som tänker gå på picknick i det gröna på Långholmen.


Är detta en punkare, eller någon som bara råkar ha en knippa gräslök på skallen?

Men notera den här punkaren, fotograferad 1 maj 2012 på Mynttorget. Där går han med stadiga steg, kanske för att göra en insats i klasskampen (syndikalisternas tåg passerar här varje år, och Kommunistiska Partiet har sin samling på Mynttorget). Men ...

... det verkade mest vara utbudet av varm korv och dricka som tilldrar sig uppmärksamheten. Mögel står det på jackan - det skulle kunna vara namnet på ett punkband tänker jag.

Fast jag är egentligen för gammal för punkande. Minns att The Spotnicks - Göteborgs stolthet och första svenska el-bandet som slog igenom utomlands - var mina första favoriter. Och det var ju rätt många år innan folk kom på att man kunde gå omkring på stan med frisyr à la tuppkam!

Inga kommentarer: