tisdag 6 februari 2018

Inge' nöje (Nûje?) för Özz i höst?

Undrar om det blir någon premiär på Rival hösten 2018 för den här killen till vänster? Det ser ju lite illa ut att ha haft en blivande terrorist som svartarbetare. Jag har inte följt med historien på detaljnivå, men åtminstone svartarbetet verkar vara fastlaget. Att sedan den svarte sedan råkade bli massmördare kan ju vara helt oplanerat.


Vad det gäller "stå-upp" så har jag aldrig varit förtjust i företeelsen. Den brukar väl ursäktas med att den är uppkäftig mot överheten. Min slutsats när den dök upp i Sverige mot slutet av förra årtusendet var dock att "nu är det kört för landet". Att skrika otidigheter mot "dom däruppe" är inte särskilt produktivt, snarare en säkerhetsventil som gör att det inte vidtas konkreta åtgärder för att öppna den behövliga falluckan under överklassens toppar och dess arroganta hantlangare. Folk skriker av sig, knyter näven i fickan - och går hem.

Det kanske är gammelmansgnäll, men var det inte mer stil på scenhumorn förr? Tänk på Karl Gerhard eller Tage Danielsson!

Inga kommentarer: