torsdag 18 juli 2019

Att skratta åt, eller ...?

Jag har ett Facebook-konto som normalt aldrig använts (gick en kurs en gång där ledningen ville ha kontakt med deltagarna via Fb, annars hade jag nog aldrig öppnat ett konto, och tar inte emot några vänförfrågningar). Jag gillar helt enkelt inte Fb, det är stökigt och rörigt och ... etc. Nu såg jag för några dagar sedan att det räckte med att skriva "Tommy Robinson" för att bli blockerad. Det verkar ju konstigt, men jag gjorde ett strängt begränsat undantag från mina principer och skrev bara "Tommy Robinson". Det gick några dagar, och så kom detta:

Nu har jag skrivit "Tammy Robinson & Timmy Robinson", så får vi se om det orsakar några reaktioner.

Jodå, jag vet bakgrunden till det här, men i stället för att skratta åt dumheten kan man fråga sig vem/vad som skall strida mot någon mystisk "community standard" nästa gång? Kan man tänka sig att när stater vill censurera/tysta ner något, utan att själv stå för det, så lägger man ut det som uppdrag till privata sociala media?

2 kommentarer:

lennart odström sa...

Det värsta är att vänstern inte fattar att de lika lätt blir blockade. Twitter har blockat ett konto som försvarar Assange och nu även en palestinsk sida.

Björn Nilsson sa...

Vänstern (eller om man säger "vänstern") verkar ha lite svårt med fattningsförmågan. Kan vara ett fenomen importerat från USA, där man glatt försöker med "deplatforming" av meningsmotståndare, utan att fatta att man själv kan jagas bort från sina plattformar på sociala media.