söndag 20 augusti 2017

Varenda gång det smäller ...

... så kommer de beskäftiga tomtarna fram och förklarar att terrorn/terroristerna förlorar.


Den här tomten på Aftonlövet har tydligen tillgång till någon sorts kristallkula för att informera sig om framtiden. Med tanke på att demokratin (hur man nu definierar den) verkar vara i en nedmonteringsfas så kan man undra vem som egentligen kommer att vara vinnare på slutet. Kan man tro på karska uttalanden om att "terrorn /terroristerna får aldrig vinna", "fortsätt att leva som vanligt", "vi fördömer" bla bla etc etc, när det snart kommer något nytt dåd någonstans?

"Löfte" förresten - "Löftena skola ej svikas" är en frireligiös låt som jag tror gamle Lewi Petrus från pingströrelsen skrev. Tja, man kanske måste blanda in lite religiöst tänkande för att tro att någon förhoppningsfull terrorist är det minsta imponerad av Lindbergs eller andras "löften".

2 kommentarer:

Carl Jacobson sa...

Jag ser att du bättrat på gamle Lewi Pethrus klassiker lite grand. Din version är klart mera användbar/begriplig.

"Löftena kunna ej svika.
Nej, de stå evigt kvar.
Jesus med blodet beseglat
Allt vad han lovat har.

Himmel och jord må brinna,
Höjder och berg försvinna,
Men den som tror skall finna,
Löftena de stå kvar

Jag minns ju gamle LP (som pappa kallade honom)sedan barndomen. När har grundade kådispartet tog han sig till sist också norr om polcirkeln, och jag minns honom i soffan hemma hos oss. Jag visade honom mina klippböcker om Afrika, som var mitt stora intresse i barndomen. Sedan kom Vietnamkriget, och det blev Sydostasien i stället som kom att bli mitt liv.

Björn Nilsson sa...

Hej Carl, det var länge sen - long time, no see!

Tack för korrigeringen. Å ena sidan borde jag ju ha kollat upp den korrekta versionen i stället för att lita till mitt lite skakiga minne. Å andra sidan hade jag ju kanske inte få ta del av dina minnen av LP om jag gjort rätt från början.

Nu har jag tittat in på YouTube och där finns "Löftena" framförda av ingen mindre än Jokkmokks-Jokke! Det är väl Norrland det!