onsdag 16 november 2011

Håll koll ...

... på Occupy Wall Street för nya rapporter i morgon, det skall tydligen bli en ny protestdag därborta. Försöken det gångna dygnet att jaga bort demonstranter i en förmodligen samordnad aktion i många städer kan leda till precis motsatsen till vad politikerna och deras verkliga uppdragsgivare (storfinansen) har tänkt sig: rörelsen stärks. Dessutom kan det under polisräderna ha skett saker som strider mot USA:s älskade grundlag, men vad är väl grundlagar värda när elitens grundvalar vacklar?

OSW har hållit på i två månader och växt kraftigt från en blygsam början och dessutom fått rätt mycket uppskattning utanför den egna gruppen. Och det är nog det som skrämmer de höga herrarna, kris och proteströrelse kan bli en farlig blandning. Med sina ickevåldsprinciper kan den nå ut bredare än de otrevliga tepåserepublikanerna (som dessutom ganska snabbt togs över av den elit de trodde att de bekämpade). Sedan kan man fundera över fortsättningen, men varje sådan rörelse får betraktas som en påfrestning på det rådande systemet, och till slut så kommer det där berömda halmstrået som knäcker kamelens rygg ... Men om vi ser till den svenska vänstern verkar intresset inte över sig för att ockupera någonting över huvud taget.

Naturligtvis har rörelsen skapat en massa affischer av mer eller mindre konstnärlig natur, titta här.

1 kommentar:

Jan Wiklund sa...

Nej, men däremot är ABF smockfullt på lördag med Socialistiskt Forum då man ska tala om olika motstånd. Förhoppningsvis är det den berömda ketchupeffekten - först ingenting, sen ingenting, sen ingenting, sen allt på en gång.