torsdag 20 oktober 2016

Knöl, opportunist - men nog inte krigsförbrytare!

Slutklämmen i en krönika av Carsten Palmaer i Aftonlövet:

Knölen och opportunisten Trump säger nej till flera militära äventyr, för vad det nu är värt. Den renhåriga Clinton tänker kriga för USA:s intressen i hela världen. Ingen kan förneka att det är ett historiskt framsteg om en kvinna blir vald till USA:s president. Risken är att vi får hurra hela vägen ner i skyddsrummet.
Två tvivelaktiga figurer tävlar om presidentposten i USA. Den ene är kvalificerad till att anklagas för krigsförbrytelser. Den andre är Trump. Följaktligen älskar även större delen av vår svenska "vänster" den första. Så kan det gå! Vänstern blev "vänster" och till och med bombvänster. Men Palmaer sätter fingret på den sjuka punkten. Tanten Clinton är bokstavligen livsfarlig. Det har vi facit på. Trumpen har inte, så vitt jag vet, bombat sönder ett enda land i denna värld.

(Jag antar att det där om "den renhåriga Clinton" är en palmaersk ironi. Undrar om Carsten möjligen kan vara släkt med den gamle 1800-talsskämtaren Henrik Bernard P? )

1 kommentar:

martin sa...

Tja, enda gemensamma vi har med konservativa är att liberalerna använde de efterblivna för att krossa varje form av progressiv rörelse. Nu använder de vänstern emot de konservativa. Men olycksbroderskapet är inte mycket att bygga allianser på.

Jag tror idealister gravt missförstått vad en amerikansk president är, galjonsfiguren på en korporativistisk stat. De delar tron på ideologin som vi idag krigar för, ideologin som ligger bakom anfallet på Libyen, Syrien syftet med kriget i Afghanistan, Fukuyamaismen. De tror på den idealiserade bilden av den liberala demokratin. Det är skrattretande.