onsdag 31 augusti 2011

Lite bilder

Har inte lust att skriva så mycket idag, så jag tar ett tag i bildarkivet i stället. Fast vill först anmärka på att jag tittat på några stora svenska nättidningar men inte sett något om att "skiten åkt in i fläkten" så att säga. Att islamister är inblandade i Libyen är ju ingen nyhet direkt, men igår fick vi namn också på en kille som är "rebellernas" nye boss i Tripolis men som också råkar vara gammal al-Qaidaman som verkat i Afghanistan, Irak och Malaysia och tidvis varit fängslad av jänkarna och Qaddafi-regimen. Jaja, Sverige har hjälpt till att få fram mannen till makten genom vårt flygvapens modiga insatser. Är detta ett konstigt olycksfall i arbetet eller är det medvetet som NATO låter de här figurerna komma fram ur sina hålor? Och är det inte konstigt att inte en så märklig nyhet direkt åker upp på förstasidan?


Krigsbyte. I bakgrunden Cameron och Sarkozy med de riktiga grejorna. Hittade bilden via The Arabist.

Den här bilden kan man använda i många sammanhang där folk kommer med omöjliga ekvationer


Sara Granér har lagt upp teckningar hos Alliansfritt Sverige - här slås det hårt mot floskelsprutande


Tror jag hittade den här hos Fredrich Legnemark, fast han har naturligtvis hittat den någon annan stans.  Bra kommentar till dår-orgierna i tidningarnas kommentarsfält. Läste nyss på Svenskan diverse kommentarer som antydde att dårarna nära nog är i panikstämning över att några stora tidningar går in för strängare kontroll. Vad skall trollen då sysselsätta sig med hela dagarna när de inte får spy ut sin mentala ohälsa i tidningarnas "pissrännor"? 


2 kommentarer:

Jan Wiklund sa...

Var såg du det där om den nya bossen?

Björn Nilsson sa...

På flera ställen ungefär samtidigt. Kolla Third World-bloggen, exempelvis här, där historien finns i huvudtexten och så har jag lagt till att jag just hittat samma på annat håll. http://metrobloggen.se/thirdworld/al-qaida-man-ar-den-nye-militare-befalhavaren-for-tripoli/#comments Sedan finns det färskare inlägg på Third World, bland annat en intervju med journalisten Pepe Escobar som verkar vara rätt insatt. Samt att bloggaren Björn Blomberg skriver på Newsmill: http://www.newsmill.se/artikel/2011/08/27/nato-har-hj-lpt-al-qaida-att-st-rka-sin-st-llning-i-libyen