måndag 29 februari 2016

Vem har gjort det?Verkar som några tomtar ränt runt i Stockholm och satt upp sådana här banderoller på broar. Vem är ansvarig för mordet på Nemtsov? Kan vi gissa på en ukrainsk länk? I Ryssland tycks hans genomslag som politiker på senare år inte ha varit särskilt stort, vilket kan ha att göra med ett förflutet under Jeltsinåren. Och sådant går knappast hem hos ryssen, med tanke på hur eländigt det var då.

3 kommentarer:

martin sa...

Fan vet, karln hade fingrar i många pajer och mycket skumt umgänge.

Det var dock ganska många blomkvastar på platsen i maj förra året, men inte precis landsorgsomfattning.
http://imgur.com/cSt3j3E

Anonym sa...

Nemtsov var en korrumperad figur under Jeltzin-epoken! Han trodde nog att han med västs hjälp skulle kunna göra en comeback i maktens boningar i Ryssland. Tyvärr så lierade han sig med en massa mer eller mindre kriminella typer för denna ambition. Bland ryssarna hade han inte mycket stöd kvar vid sitt hastiga frånfälle och Putin hade nog inget med hans död att göra eller intresse av därav. Däremot så finns andra krafter som nog ville ha en martyr i Nemtsov fast intresset för hans person verkar mycket begränsat i dagens Ryssland. Ska väst hitta denna riktiga opposition mot Putin ska man nog ringa kommunistledaren Zjuganov men det är nog inte speciellt aptitligt för väst...

Benny

Björn Nilsson sa...

Stor-Moskva har cirka 15 miljoner invånare ungefär. Cirka en promille av det antalet demonstrerade på Nemtsovs dödsdag. Inte särskilt imponerande, bland annat inte för de krafter som vill ha en "färgrevolution" i Ryssland.