tisdag 2 februari 2016

Några aktuella klipp

Här är ett klipp från Sveriges Radios hemsida ...

... och här en kommentar från Kalle Strokirk. Notera polisernas generade miner. Egentligen är det väl ansvariga politiker som bör vara mest generade, för de anger ju ramarna. Varför har inte 'specialstyrkor' skickats ut tidigare för att ta hand om bland annat gatugängen - det där ser dåligt ut.

Och se, här har vi en ansvarig politiker. Marocko skall få betalt för att ta hand om sina egna medborgare som 'råkat' hamna i Sverige! Genialt, eller ...?

Gatubarn, förresten: hur står det till med åldrarna? På Sveriges Radios hemsida står flyktingbarn, men vad är skälet till att de är här? Finns det flyktingskäl, annat än att Marocko inte tar hand om sina egna och levnadsbetingelserna kan vara mycket dåliga för en del människor? Har för mig att kung Hassan för några år sedan skulle bygga 'världens största moské'. Där finns det resurser!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det finns inga flyktingskäl och de söker inte asyl. Många av barnen har levt som gatubarn i Spanien och när det blev ekonomiskt tufft där dragit sig norrut och till sist hamnat i Sverige
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6359093

Här är andra barn som snart kanske flyr krig och terror och hamnar i förorten:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6358626

martin sa...

Dina ligister lyckades inte spöa en enda brottsling. Tänk hur det förändras, AFA tyckte du var hemska, men när SD gör samma, då är det idel ryggdunkar.

Björn Nilsson sa...

En intressant kommentar från den tänkande högern: http://www.motpol.nu/oskorei/2016/02/02/det-offentliga-rummet-som-revir/ .

Och Martin har missuppfattat igen: jag är helt enkelt väldigt tveksam mot privat våldsutövning. Har fått skit för det tidigare i diskussioner med maoister, men jag vidhåller att en marxist är väldigt försiktig med våldsutövning av ogenomtänkt typ. Sådana saker kan slå väldigt fel, slå tillbaka, vara täckmantel för något annat, etc. om det inte är väldigt omdömesgilla människor som leder. Och hur ofta är det det? Det är lätt att börja med våld, svårare att avsluta. Om SMR-folket i helgen hade hittat och spöat upp det där marockanska barnet (?) som rymde från sitt niomånaders (!) straff för grov våldtäkt hade jag inte haft mycket att invända. Annars kan man bara helt neutralt säga att uppträden av den här sorten kommer att inträffa när samhället sviker uppgiften att skydda medborgarna. Det blir privata skyddsgarden i stället. Och eftersom man inte vet var det hela slutar bör det helst aldrig börja, men då krävs det att myndigheterna sopar bort gatugängen.