fredag 1 juli 2016

Komiskt eller tragiskt?

Från Sveriges Radios hemsida, angående att president V. V. Putin gör ett snabbt besök i Finland:

Putins besök är kontroversiellt. På ett möte nyligen i Finland kritiserade bland annat moderaten Karin Enström, vice ordförande i den svenska riksdagens utrikesutskott, att Putin får komma. Niinistö svarade att Sverige inte hänger med i vad som händer i världen och att även till exempel USA har en aktiv dialog med Ryssland.
Sveriges officiella relationer med Ryssland är för närvarande totalt nerfrusna.

Notera hur en andra- (eller tredje-?)rangens svensk politiker försöker läxa upp finnarna hur de skall sköta sina östrelationer, och vilka gäster de skall tillåtas ta emot! Är det komiskt, tragiskt - eller kanske bara rent idiotiskt?

Är officiell svensk politik angående vår närmsta stormakt att "den jäveln pratar jag inte me'", då finns det anledning att bli oroad för framtiden.

2 kommentarer:

/lasse sa...

Och det verkar ha blivit klart värre med Löfven regeringen och Wallström som försöker profilera sig som en stor internationell spelare inför hemma publiken och "imperiet" får man förmoda. Det är inte direkt en positiv attityd för att skapa säkerhet och nu sitter de I FN:s säkerhetsråd.

Björn Nilsson sa...

Jag har ett radikalt förslag: satsa på en diplomat som utrikesminister! Det låter kanske udda i somligas öron, men det kan väl aldrig vara fel att testa radikala lösningar i en tid när icke-diplomatin har fått råda?