fredag 3 februari 2012

Lästips - kritisk journalist

Tack vare tipsMotvallsbloggen har jag nu läst vad den brittiska journalisten Lizzie Phelan säger i en intervju med New York Times. Finns som text här och i filmad version högre upp på samma sida. Måste säga att LP tvålar till representanten för den stora fina tidningen ordentligt, såväl vad det gäller Syrien som Libyen och hur stormedia i stort fungerar! Stormedia får ses som förlängningar av de aggressiva makternas propaganda-departement.

2 kommentarer:

Kerstin sa...

Och som flera kommenterat på YouTube under filmen, så handlar det mer om ett förhör än om en intervju.
Det kan ju hända att journalisten på NYT vill ge henne en chans att tala om vem hon är och varför hon rapporterar som hon gör, tvärsemot de stora drakarna men det kan lika gärna vara så att han försöker misstänkliggöra henne. Svårt att avgöra vilket.
Det var i alla fall inte många frågor hon fick om Libyen eller Syrien och om vad hon upplevt där, som ju hade varit intressant.

Jan Wiklund sa...

Media ägs av miljardärer och styrs enligt miljardärers intressen, säger George Monbiot i den här artikeln: http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2011/dec/12/britain-press-fighting-class-war