lördag 1 februari 2014

Han bet inte jycken

Ja, det här är ju inte lika häftigt som "man bet hund", men tillräckligt för att komma med på Norrköpings tidningars framsida. Händer det inget värre i den stan kan de faktiskt vara rätt glada ... Skriker hundar förresten? Jag trodde de skällde, ylade och morrade, allt efter situationens krav.

6 kommentarer:

Knapsu sa...

Hoppas att hunden bet mannen riktigt ordentligt efteråt!!
Hjärndöda som ger sig på att misshandla djur!

Björn Nilsson sa...

Det finns ställen här i landet där folk skjuter på varandra eller kastar granater. Tycker det låter lite läskigare!

martin sa...

Kompisen är ju utbildad hundförare och har letat minor i bosnien en gång i tiden. Han har stor erfarenhet med hundar och det är klart att man skall använda positiv förstärkning så mycket det går när man uppfostrar en hund. Men det skall man ha klart för sig att alla beteenden inte kan lösas med positiv förstärkning, man kan heller inte prata en hund till rätta. För vissa saker är det helt enkelt stryk som gäller. Om du har en hund som tror sig vara flockens ledare (vilket väldigt många har idag), så har du en hund som du inte kan lita på eftersom den hunden är ledaren. Hur kan du då göra din hund ofarlig i en sådan situation? I slutändan måste ägaren utmana hundens tro på sig själv som flockledare och helt enkelt ge hunden stryk. Försöker hunden utmana sin nya roll där hen inte är flockens ledare, då blir det stryk igen.

Finns ingen farligare hund än hunden som tror hen är flockens ledare, jag har sett många i mitt område med stora och riktigt farliga hundar, där hunden helt enkelt tror att de är flockledare. Såna hundar gör jag omvägar runt, för de kan man ALDRIG lita på.

Man kan titta på små hundar om man vill se hundar som tror de är flockledare. De är ofta dominanta och aggressiva, för en liten hund har man inte behövt avla bort dessa tendenser, titta på de hundarna och hur de beter sig, så inser du hur viktigt det är att människan etablerar sig som hundens överhuvud. Det kan dessutom kräva våld, det skall man ha klart för sig.

Så jag brukar inte bry mig om såna rapporter innan jag hör detaljer i ärendet. Djurorganisationerna (katthem mfl) som ofta är de som finns i bakgrunden i såna här nyheter är ofta direkt olämpliga djurskötare. De har en disney-syn på djuren och projicerar mänskliga känslor på dem osv.

Björn Nilsson sa...

Jag tycker det finns för mycket hundar, inklusive 'konstiga' jyckar som knallar omkring med (ofta) manspersoner med skumt utseende. Det känns lite jobbigt när parker man gillar att promenera i fylls med hundar som man ibland inte vet vad de tänker ta sig för.

martin sa...

Jo, jag är emot djurhållning i tätbebyggt område. Vi har en katt i huset på vischan.

Ställer mig lite tvekande inför fenomenet innekatt också.

Men det verkar ju kunna gå över styr i vårt alienerade samhälle, hon som bodde i huset innan oss hae minst 10 katter. Krävdes en del renovering och sanering. Jag känner en som ha 8 småhundar i en lägenhet i Stockholm. Det är definitivt lite galet.

Björn Nilsson sa...

Det är väl svårt att slå tanten som på något märkligt sätt lyckades bära hem levande svanar för några år sedan!