fredag 19 december 2014

Bock i örtagård?


Jag undrade, när jag såg den här rubriken: "I vilken örtagård skall bocken nu härja?" Svaret är att detta obehagliga flin skall bli "ansvarig för affärsutveckling och lobbyverksamhet på Investor-ägda vårdbolaget Aleris, som i fjol omsatte nästan 7 miljarder kronor."

Och hon antas ha samlat poäng som utvecklare under åren i landstinget? I artikeln nämns ganska blygsamt att "Filippa Reinfeldt har tidigare kritiserats för att landstinget under hennes styre sålt av vårdcentraler för en spottstyver till privata köpare." Det är väl bara en del av kritiken. Och lobbyverksamhet ... vem blir positivt ställd om en person med det där läskiga flinet dyker upp på andra sidan skrivbordet och skall prata för vårdkapitalisternas ömmande behov?

7 kommentarer:

/lasse sa...

Som tur är för Filippa, Fredde m.fl. är det inte deras faktiska "specialist" kompetens som ger dem marknadsvärde utan deras kontaktnät. Också förstås skulle det se illa ut om man inte belönade de som "levererat" som politiker. Tydliga incitamentssignaler, leverera till oss kapitalister och du blir rikligt belönad. Även kapitalister har sin heder. Hur skulle det ha sett ut om inte t.ex. Göran Persson belönats efter att som få ha levererat så mycket från de många till de få?

Björn Nilsson sa...

Tja, från en viss moralisk ståndpunkt hade det kanske sett bättre ut om om de sagt åt Persson att "nu har du gjort vad du hade att göra, fetknopp, stick iväg, du får inget mer av oss!"

Knapsu sa...

Vi har ingen korruption i Sverige, vi har ingen korruption i Sverige, vi har ingen korruption i Sverige, vi har ingen korrupt.......

Björn Nilsson sa...

Usch, korruption är ett så fult och tråkigt ord ...

martin sa...

Skumt. I mitt kontrakt står det att om jag slutar på mitt jobb, så är jag förbjuden att arbeta inom mitt gebit i 5 år. Detta är väldigt vanliga kontrakt, finns ingen anledning att politiker inte har samma, de har ju sin feta politikerpension, till skillnad från alla andra där ute med förbud att arbeta.

Anonym sa...

Martin, jag har lärt mig sedan gammalt att rikspolitiker står över alla regler och normer som gäller för vanligt folk. Givetvis så är det inte för sin kompetens som Filippa anställs av de företag hon hjälpte under sin tid i ledningen utan detta är tacken från företagen. Och vårdbolagen gör detta inte för att vara snälla mot Filippa utan de gör det för att framtida politiker ska ha en morot och incitament att fortsätta med utförsäljningar och korruptionen. Svårare än så är det inte!

Benny

Anonym sa...

Sverige är en bananrepublik! Gräns efter gräns passeras..