måndag 29 december 2014

Hen var förvånadTalade idag med en tvättäkta proletär (Metall) som utan anmaning nämnde hur många tiggare hen passerat på morgonen. Dessutom nämnde hen att alla som hen pratat med nyligen uttryckt bekymmer över invandringen. (Jag tänkte inte på att be om en precisering, men jag misstänker att tiggarna ingår i samlingsbegreppet 'invandrare' här.) Hen var förvånad över att detta problem tas upp bland 'vanligt folk', men inte bland politikerna.

Jo, jag såg också ett antal bylten utmed väggarna (sovplatser, tiggeristationer) när jag gick från tunnelbanan över Sergels torg och ner mot Hamngatan. Man skulle kunna tro att området håller på att förvandlas till ett läger för uteliggare. Kan inte dessa människor inhysas i Rosenbad eller andra ställen där de kommer närmare beslutande politiker?


1 kommentar:

martin sa...

Jadu, det är ju så att asylsökande är en sån där arbetsmarknadspolitisk åtgärd som fortfarande är laglig, i förhållande till nyliberalism, EU och diverse frihandels avtal.

EU migranterna är en konflikt mellan nationer inom EU, där vissa länder skapar flyktingströmmar och dirigerar fattiga bort från sig själva. I praktiken för de en Sverigedemokratisk politik. Som vanligt är det nazister som ställer till problem. Varför berättar inte politiker sanningen, det är frågan, det har ju varit tal om stt förbjuda politiker att yppa saker som kan skada EU projektet.