lördag 20 december 2014

Hot, löfte, eller vad?

Vad menar karln egentligen? Tänk om alla som inte är så tända på hans trista bölande (så kallad 'sång') pallrar sig iväg och röstar i extravalet, och då på sverigedemokraterna? Den minan går jag inte på, det blir röstbojkott igen. Spelas han så mycket numera, för övrigt? Det finns väl en 'lundellgeneration', men hur stor del av folkdjupet omfattar den? Han är tio dagar äldre än mig. Jag litar inte på folk som är tio dagar äldre än mig! Gamla skumma typer.

Men sätter han gränsen vid 20 procent för sd så finns det en säkerhetsmarginal. Realistiskt sett kan sd ta några procent till, men att de skulle ta en femtedel av avgivna röster låter ju väldigt optimistiskt eller pessimistiskt, beroende av vilken sida man ser det från. Så Lundell tar nog inte så stor risk, även om de som i desperation vill få tyst på honom stormar vallokalerna med sd-sedeln i högsta hugg.


6 kommentarer:

Anonym sa...

Haha! :) är han tio dar äldre än dig:)

Han är folkkär och en av Sverigs största artister. Ifjol drog han utsålt på sin turné i somras. Ulf Lundell har ju börjat blogga och där skrev han om hur SD sagt att han är extremt dålig. Extremt. Vad betyder det? Undrade Lundell och undrade varför SD stulit hans sång Öppna Landskap på sin hemsida för om han är så extremt dålig. Och får SD 20% av rösterna förbjuder han låten överallt, för då finns det längre inte några öppna gränser mer, menade han på sin blogg , vars kommentarsfält han fick stänga då miljoner kränkta SD-troll hittade dit. Aftonbladet gör ju stora rubriker från hans blogg och länkade den, inte konstigt SD-trollen hittade dit.

Jag tycker det är väldigt bra att han tar ett sådant tydligt ställnkngstagande mot SD . Har det nånsin rått tveksamheter om det tidigare, och man i det anklagat honom vara rädd tappa fans -kan man inte annat än älska karln nu! Jag älskar hans musik och hans böcker och han med efter detta ! :)

Björn Nilsson sa...

Det räcker med enman för att få stopp på Lundell - mig, nämligen! Han bodde en bit härifrån ett tag, och en gång kom han körande med sin flotta bil men måste stanna för jag gick över gatan just där och då!

Försökte läsa en av hans senare böcker (har inte läst någon av de tidigare), men gav upp efter några hundra sidor. Så biblioteket fick tillbaka sin bok ganska snabbt.

martin sa...

Bra om fler moderater bekänner färg.

Givetvis obehagligt när den neutrala marken utplånas för oss som har en ganska bekväm tillvaro på läktaren.

Anonym sa...

Jaså ni bodde i närheten också! Vad kul ! Nu bor han visst i Skåne vad jag förstått. Tavlor målar han också;) En riktig alltusenkonstnär!

Pierre Gilly sa...

Han behöver ingen PR byrå!

Björn Nilsson sa...

Kan inte vara mycket mer än någon kilometer mellan min och herr Lundells första adress i livet. Det händer att jag målar tavlor också ...