fredag 1 maj 2015

Lite sifferfunderingar över bloggen


Trodde bloggen skulle störtdyka när jag i stort sett slutade med uppdateringar. Statistikutdraget ovan är lite suddigt, men notera att det var en nedgång i antalet träffar som började innan jag lade av med dagliga uppdateringar i februari. Sedan fortsatte nedgången ett tag, stabiliserades på drygt 6000 besök, men ökade till över 7000 i april. Märkligt.

Det finns en positiv tolkning av detta: en mängd äldre bloggposter är fortfarande intressanta för "den läsande allmänheten".

En negativ tolkning är att en stor del av besöken på bloggen handlar om sökrobotar som är ute och jagar ställen att stoppa in skräpreklam, eller folk som slumpmässigt ramlar in och omedelbart hoppar ut från bloggen igen. Av annan statistik framgår att drygt två tredjedelar av de senaste besökarna varit inne mindre än fem sekunder. Den här bloggen har haft en liten men trogen läsarskara, och resten av besöken kan betraktas som statistikutfyllnad utan större värde - så tror jag i alla fall. Men det har ju varit trevligt med de få.

Ha't så trevligt första maj, och glöm inte paraplyet om du skall ut och demonstrera!

Ser du den revolutionära glöden, eller mest bara aska?

Inga kommentarer: