måndag 4 maj 2015

Några "unika" bilder från Första maj - del åtta, slut

Det här får bli sista inslaget med bilder från socialdemokraternas tåg i Stockholm på årets Första maj. Sedan klättrar bloggen ned i idet igen på obestämd tid.

Ekonomi. Jobb. Facklig styrka. Det borde vara socialdemokraternas starkaste sida. Men gav tåget någon anledning att tänka i de banorna? 

"Ny industrialisering." Tänk på att jobb som skickats ur landet aldrig kan komma tillbaka. Det blir i bästa fall nystarter med nya produkter och personalsnål produktion.

"Heltid" - kan man misstänka att det är den heliga åttatimmarsdagen som är målet?

Klicka upp bilden till större format så blir plakaten lättare att läsa. Det var på de handtextade plakaten som man ibland kunde se väsentliga budskap.Fas 3 borde väl ha avskaffats dagen efter att ministären Löfven svors in?

Den här märkliga figuren skymtade i tåget. Var det månne August Palm som stigit upp ur graven och med vämjelse iakttar dagens socialdemokrati?

Mäster Palm själv, en fridfull dag vid Norra bantorget.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tyckte den var kul: (Ja, det är såklart inte kul på det viset, jag har svart humor..)
Arbetsförmedlingen skickar inga jobb till min dotter
Jag fick ringa Harry Potter! ;)

Björn Nilsson sa...

Ja, det behövs väl lite humor i dessa tider ...

martin sa...

Jadu, jobb. Det är väl en del av problemet inte bara i Sverige. Det är inte bara här uppe i skogarna det saknas jobb. Jag har talat med folk som kommit hit från afrika, folk som kommit hit från EU osv. Massarbetslösheten är global, den ökade produktiviteten tar ut sin rätt och låter sig inte lösas med fler produkter, hemmen i den rika delen av världen svämmar över med prylar. OCD-hoarding kan inte vara lösningen på världens problem. Arbetslinjen blir allt mer innehållslös och fler och fler jobbar i hittepåsaker som bara är arbetsmarknadspolitiska program så som PPM och försvarsmakt.