onsdag 13 maj 2015

Ett riktigt dåligt reportage ...

Antag att redaktören beordrar journalist Björnbrum att dra iväg till Långholmen i Stockholm den 9 maj 2015 för att göra ett foto- och textreportage om sverigedemokraternas vårfest. Och så kommer journalisteländet tillbaka med det här! Undrar om det anställningskontraktet kommer att förnyas ...

Det började väl bra med en promenad uppför Långholmens klippor. Soligt och trevligt väder var det, och årets nya fräscha vegetation höjde stämningen ytterligare.

Folk samlades, och där fanns en massa blå ballonger.
I den här vinkeln syns ballonguppställningen bättre


Några ballonger kunde siktas på högre nivå.
Ännu högre upp syntes en stor fågel. Det var en häger som kanske undrade vad som pågick därnere på Långholmens friluftsteater.

Kolla, ser ut som en skinnskalle! Eller om det är ett fall av förtidigt håravfall?

Några poliser knallade runt på klipporna.

De skulle väl se till att "tårttanten" och hennes vänner inte störde tillställningen.

På storbildsskärmen visades ibland av bilder ut mot publiken. Efter noggrann analys gissade reporter Björnbrum att han stod i storbildens högerkant, och ritade dit en röd pil för att understryka denna gissning.

Häggen börjar slå ut också ... och i bakgrunden fanns korvförsäljningen.
Där var islådor. Kommer du ihåg Povel Ramels fina gamla melodi "Varför finns det ingen is till punchen?"

Folk vimlade i korvköerna. Lusten efter sådan förtäring var tydligen lika stor som lusten att sedan få inta den politiska dagsransonen.

Vet inget om bilar, så jag vet inte om det här är något speciellt märkvärdigt åk!
Folk träffades och trivdes. En dam med kaffemugg hade redan stannat och pratat med mig. Hon oroade sig för brottsligheten, och det är ju ingen originell ståndpunkt. Jag nämnde möjligheten att "tårttanten" kunde dyka upp och ställa till med något. Damen med muggen genmälde att hon inte trodde att det var så farligt, och hänvisade till sina egna erfarenheter av arbete inom mentalvården på åttiotalet. En ganska avspänd synpunkt måste jag säga.
Utanför festområdet noterade jag denna företeelse i marken. Undrar om det kan vara rester efter det lilla fik som låg i kanten av friluftsteatern en gång i tiden?


På scenen fanns dagordningen anslagen. Klockan ett skulle det dra igång ... och det var då Björnbrum kom på att han inte ville höra allsången utan drog sig mot utgången.


Jaha, reportaget som slutade nästan innan det började. Den som bara läser den här bloggen får inte veta något om vad talarna hade för synpunkter på livet. Tror inte redaktören kommer att gilla det ...

(Fast punkten om sd i Bryssel kunde ha varit intressant. Jag kollade den här sajten där man bland annat kan notera om och hur ledamöterna i parlamentet röstar, och sd-arna (båda två) verkar inte smita från omröstningarna. Närvarande hela tiden. Kollade en socialdemokrat, och där var det konsekvent angivet 'absent' så länge jag orkade trycka fram nya sidor.)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Bra reportage! Tycker jag :)

/lasse sa...

Guteland verkar inte vara en speciellt flitig parlamentariker.
http://www.votewatch.eu/en/term8-jytte-guteland-2.html

Kan förstås finnas giltiga skäl.

Björn Nilsson sa...

Jag undrar om Jimmie och hans vänner i bunkergänget är riktigt nöjda, Marlene ...

/lasse, är du tankeläsare, eller har jag på något annat sätt avslöjat vilken socialdemokrat det var jag granskade? Kan vara att hon 'gjort en Bush Thor' och bidragit till befolkningsökningen och är borta av den anledningen.

Knapsu sa...

En dragster byggd på en (troligtvis)67:a Ford Mustang Fastback.
Så nu vet du!
:-)
Såg för övrigt i en lokal debattgrupp hur detta möte recenserades med rena hallelujah-vibrationer av en lättfascist.

Björn Nilsson sa...

Tack Knapsu, då vet jag mer om kärran.

Missade tydligen diverse häftiga vibrationer eftersom jag gick tidigt från mötet. Men är man slapp och ointresserad så är man!