måndag 4 maj 2015

Några "unika" bilder från Första maj - del sju

Utrikespolitiken var kanske ingen jättegrej i SAP/LO-tåget. Och vilken utrikespolitik vill partiet egentligen ha? - Nåja, att ta avstånd från NATO gick tydligen för sig enligt banderollen ovan och plakatet nedan. På tal om plakaten: jag tror att de handritade plakaten i allmänhet var roligare, mer tankeväckande och fyndiga än de vanliga industriproducerade plakaten och banderollerna!
Här kom ett gäng från Etiopien, det verkade vara av oromo-folket, i Humlegården.

Här är det frihetsivrare från Atjeh på Sumatra i Indonesien. Har socialdemokraterna några synpunkter på utbrytargrupper i Etiopien och Indonesien?

Samma fråga kan ställas om tamilerna på Sri Lanka. På någon av banderollerna, och på flaggorna man ser här, verkar det vara Tamilska tigrarna som hyllas. Med tanke på att den typiske självmordsbombaren för några tiotals år sedan var ... nej, inte en islamist, utan en tamil ... så kan man undra lite över den här gruppen. De Tamilska tigrarna var en borgerlig militärpolitisk grupp med terroristiska drag som drog katastrofen över det egna folket. Är det figurer som socialdemokraterna vill ha med att göra?

Inga kommentarer: