tisdag 3 oktober 2017

Sopigt nyckelproblem

Jag gick förbi en port i Midsommarkransen i morse och uppmärksammade ett anslag. Nyfiken som jag ibland är, stannade jag till och läste. Det handlade om sopor, och om svårigheterna att få ordning på sophanteringen efter krisen nyligen. Det framkom att överlämningen mellan det företag (Reno Norden) som tagit över efter den tidigare sophämtaren (Liselotte Lööf) inte har fungerat något vidare. Reno har fått en samling omärkta nycklar, det verkar vara allt. Samt att Reno tydligen inte har adress/kontaktuppgifter i fastigheter där man skall hämta sopor. Hade man haft det hade det väl inte varit nödvändigt med affisch i porten.


Ovanstående kanske är lite svårläst, men jag har klippt ut ett par bitar:4 kommentarer:

/lasse sa...

De vet inte hur många dörrar som måste öppnas, inte hur många soprum som finns. Men de la tydligen lägsta anbudet, hur de klarade av att räkna på det kan man fråga sig.
Normalt sett borde fastighetsbolaget eller brf ha nyckelschema som anger vilka nycklar som går var. Eller ska det finnas hos de som har hand om fastighetsskötseln. Alla nyckelsystem har vanligen en någon nyckel som bara tar sig fram till soprum och eller fastighetsskötarnyckel som öppnar allt som är nödvändigt för fastighetsskötseln.

Man kan nog anta att det nya sopbolaget frågat först hos fastighetsbolaget, men de vet inte eller vill inte bistå, vilket kan tyckas märkligt.

Att nycklarna lämnats omärkta av förra bolaget är nog på pin kiv för att de förlorade upphandlingen.

Björn Nilsson sa...

Det kanske inte är samma avdelning på firman som räknar dörrar och soprum jämfört med räknar på offerter. Eller det kanske är ett störande inslag om en massa fakta kommer med i kalkylen?

Undrar om det är bostadsrättsföreningar med mindre kompetenta styrelser som det är svårt att upprätta kontakt med?

martin sa...

Riskkapitalister tar över en verksamhet, lägger massa kontrakt de inte klarar leverera på under sig genom underbud. Ljuger och kränger skiten på börsen innan bedrägeriet uppdagas, de nya ägarna skall nu försöka få arbetarna att betala de brittiska riskkapitalisternas bedrägeri. Det är sagan om Reno Norden.
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/smasparare-lurades-att-satsa-pa-renonorden

Björn Nilsson sa...

"Sådan äääääääär kapitalismen...", respektive "det går, så länge som det går, och sen går det inte alls!" ... utom för den smarte så kallade riskkapitalisten som raskt kutar iväg mot nya djärva projekt medan kunder och beställare och investerare står där med sina långa näsor!