lördag 5 maj 2018

Ären wij icke i Swerige?
Jag var på sverigedemokraternas vårmöte på Långholmen i Stockholm idag. Bland attraktionerna var en gammal dansbandsmusiker som nu slagit sig på politiken och vill bli riksdagsman. Han drog några låtar, bland annat en om massakern på Drottninggatan förra året. Den hade potential att bli någonting, men, men ... den, och alla andra låtar framfördes på engelska! Är vi inte i Sverige?

Lite lustigt var det när han som sista låt körde "If I had a hammer". Det är väl en sång som man främst förknippar med Pete Seeger och den USAmerikanska vänstern?


Kanske återkommer med fler reflexioner om tyngre aspekter av mötet.

6 kommentarer:

Anonym sa...

SD:s politik kan väl på många områden närmast liknas vid den gamla socialdemokratiska politiken som fördes innan EU-inträdet. S av idag kan väl närmast liknas vid ett högerparti för övrigt! Så helt ute och cyklar är väl inte denna musiker som uppträder. Sen är ju Sverige av idag den delstat nummer 51 med engelskan i högsätet och så servilt som Sveriges ledning hanterar vad än gangsterpacket i USA hittar på i utrikespolitiken så är det inte förvånande att engelska sjukan breder ut sig i språket och kulturen.

Benny

Martin Gustavsson sa...

@Anonym

Jag skulle nog INTE likna SD:s politik med Olof Palmes, även om Palme-eran var nationellt protektionistisk. SD:s politik idag säger sig ligga mellan S&M socialpolitiskt. Det är knappast där S låg under Palme-eran. Då var Sverige mycket mer socialistiskt och betydligt mer nationellt protektionistiskt.

Därefter vandrade hela spektrumet av partier högerut på den socialpolitiska skalan, med globaliseringen åt monopolkapitalet, genom högersossar, med V som bihang, borgarbrackorna i Miljöpartiet, samt Alliansens partier.

Så i ett slag tävlade alla i politikeradeln om att bli för asylkaos, sannolikt för att George Soros betalade bra, eller för att de blev lurade av fulmedierna till det.

Nu i valspurten tävlar de om att få tillbaka de väljare de förlorat till SD genom att kopiera SD:s retorik, nästan rakt av, men hela bunten av partier är idag högerpartier, i min mening, även V som inte stenhårt driver frågan om ut ur EU.

Susanne sa...

"Dansbandsmusikern" är Peter "Peppe" Jezewski som tidigare spelade i Boppers. Och Boppers har aldrig varit ett dansband, utan spelar amerikansk 50- och 60-talsmusik. Alltså sjunger han väl på engelska av ohejdad vana...
Egentligen är det bara passande att en SD:are sjunger på engelska, för trots att de kallar sig Sverigevänner verkar inte svenska språket stå särskilt högt i kurs i partiet. Ta t ex partiledarens uppmaning till sin partisekreterare häromåret när SD fällde regeringsbudgeten: Give 'em hell!

Björn Nilsson sa...

Ha, där avslöjade de inte helt uppriktiga "fosterlandsvännerna" sig själva! De är agenter och infiltratörer för makter som inte talar svenska! Skandal!

Martin Gustavsson sa...

@ Susanne & Björn

Svenskar är oftast välutbildade i engelska och det håller sig oftast bra p.g.a. Sverige inte dubbar filmer, men istället textar dem, intelligent nog. Så jag får väl säga som Löfven, er kritik av SD "är inte okey". https://en.wikipedia.org/wiki/Ok

...SD kan kritiserar för mycket, men inte i det här fallet. Det gynnar enbart SD att få dålig kritik mot sig.

Björn Nilsson sa...

Ja tycker de e fuckin inte okej allså att lira på utrikiska i Svärje om man e svärjevän, i de här jäla landet får man väl snart inte sjunga på svänska, dem borde lära sej ordentlig svänska! Och va e Jezewski för jäla namn, e den där tjommen utlänning!!!! JIMMIE 2018!!!!!!