onsdag 2 maj 2018

Clarté åker ut

ABF-socialdemokraterna (jag antar att det rör sig om soc.demoner) har gett Clarté en snyting och blockerat ett möte. Att kalla detta för  "förvånande reaktionärt ställningstagande av ABF" känns något naivt. Det är väl snarast något man kan vänta av dagens marknadsliberalt ryggmjuka socialdemoner. Eller? - Här är i alla fall vad Clarté själva skriver:


Karl Marx. Porträtt av Heinrich Zille
Karl Marx. Porträtt av Heinrich Zille
I måndags meddelade ABF att man stoppar Clartés Marxmöte den 5:e maj, det vill säga det får inte äga rum i ABF-huset. ABF-husets ledning motiverar beslutet med att innehållet inte stämmer överens med demokratiska värderingar och inte går ihop med ABF:s folkbildningsuppdrag. ABF tillåter alltså inte diskussioner om arvet efter Marx, om de förenas med ett revolutionärt perspektiv - något som otvivelaktigt är en central del av Marx idéer. Det är förvånande reaktionärt ställningstagande av ABF, mot marxism och mot yttrandefrihet. Protestera gärna hos ABF-husets ledning!
Clarté undersöker möjligheten till en annan möteslokal och återkommer med besked senast på torsdag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är bisarrt att "Arbetarnas Bildningsförbund", kan vara så arbetarfientliga och bildningsfientliga. Beslutet att inte diskutera Karl Marx är rimligen ett beslut från den ekonomiskt gynnade politikeradel, som sällat sig med monopolkapitalismens imperialistiska och fascistiska invasioner av demokratier, samt deras asylbaronsindustri och överbelåning av nationer.

Socialdemokraternas ordfabrikörerna våndas säkert över att behöva diskutera de moralfilosofiska problem som deras beteende medför, denna brottslighet mot partiets historiska grunder, samt den skarpsinnighet som Marx vetenskapligt grundade analys medför

Socialdemokraterna och resten av politikeradeln i riksdagen frotterar sig med den monopolkapitalism som vill förslava de arbetande folken i världen genom globalism och EU-medlemskap, allt medan den riktiga vänstern saknar modet att fraktionera sig för att fånga upp den verkliga folkviljan, samt samverka sig över 4%.

Ja. Det är synnerligen bisarrt och tragiskt.

Björn Nilsson sa...

Det var ett internt "missförstånd" sägs det nu. Betyder det att någon långt nere i organisationen får skulden för (möjligen feluppfattade) direktiv uppifrån, att det kanske var en test av hur mycket opinionen tål av såna här tilltag, eller vad?