torsdag 17 maj 2018

Hur många dåd av den här typen tål Sverige?

Här är ett par klipp från Sveriges Radio, Radio Västerbotten. Ett mord, och dom har avkunnats. Vad som inte står här kan man hitta i en av de spretiga trådarna på Flashback. Nämligen att offret sparkades och stampades till döds. Synnerligen rå misshandel alltså. Vad som nu kommer fram även i "gammelmedia" är att mördaren har ett utvisningsbeslut på sig sedan tjugo år. Iranier. Medan polisen försökt få ut honom har sociala myndigheter hjälpt honom och därmed underlättat hans kamp för att hålla sig kvar i Sverige. Nu försvåras det ju av att det inte går att lasta av folk hur som helst i Iran, och vore jag ansvarig myndighetsperson i Iran skulle jag nog inte vilja ha tillbaka den här gossen, men betalar vi inte våra egna myndigheter för att de skall hitta på lösningar även på knepiga problem?

Om man nu räknar med offren för IKEA/Västerås-mördaren, samt lastbilsartisten på Drottninggatan, är antalet dödsoffer för personer med utvisningsbeslut 2+5+1=8 under bara några år. Kan man befara att det blir fler? Hur många brott över huvud taget begås av den här kategorin människor, sådana som fått sina asylansökningar avslagna eller helt enkelt bara håller sig dolda utan att ens låtsas att de har asylskäl?

Sedan är det ju inte så bra alla gånger ens med dem som har uppehållstillstånd: det var ju en sådan (afghan) som hjältemodigt lyckas ta livet av en säkert mycket farlig och aggressiv 89-årig kvinna utanför Skellefteå förra året. - Solidariteten med gamla tanter i Sverige verkar rätt begränsad, för jag tror att det bara var en liten notis i tidningen om ett dödsfall och sedan försvann rapporteringen. Inga protestmarscher, tända ljus, kärleksbombningar eller så. Folk på Flashback höll dock koll på den historien.


https://sverigesradio.se/vasterbotten/#

2 kommentarer:

martin sa...

Utvisning kräver ju att man har en tjänstemannakontakt med landet ifråga. Det har inte Sverige med flera länder. Det finns statslösa och defaktostatslösa, folk vi inte vet var de kommer ifrån, länder med vilka Sverige deltar i konflikt med så som Syrien och Libyen.

Utvisningsivrarna sitter och önskar sig saker utan att ha en tanke på hur det rent praktiskt skall gå till, de är barnungar som tror att politik bara är att önska sig saker, de tror att det är så enkelt som att knipa med ögonen och önska bort folk.

Men praktiken är enkel, för en statsmakt har inte särskilt många redskap i sin verktygslåda. Önsketänkandet kommer leda till ständigt växande läger, läger som kommer kosta mer och mer för varje år. Folk i dessa ständigt växande läger kommer naturligtvis rättmätigt motsätta sig att få sin rörelsefrihet inskränkt så runt lägret måste man placera beväpnade vakter för att hålla folk inne. Men då lägren aldrig går att tömma, då de hela tiden fylls på, så kommer kostnaderna skena, sen är man bara ett budgetbråk ifrån ett svältläger där människor hålls inspärrade med våld.

Det är vad ditt naiva fabulerande rymmer.

Hur många tål Sverige, ja, hur många måste vi tåla för att lösa det här problemet:
https://imgur.com/a/eOnyR

Jag tror vi närmar oss att vi tagit hit tillräckligt för att lösa det. Men du kan glömma att jag kommer säga upp mig från mitt jobb för att torka dig i arschlet när dagen kommer då du inte klarar det själv. Nåja, nu bor du ju tack och lov i Stockholm där befolkningspyramiden ser mer hälsosam ut, tack vare import av människor. Men hur länge håller det sig? När en invandrarfamilj inte klarar ordna en vettig bostad på sina äldreboendejobb, när de kan få ett fantastiskt hus i vackra Ragunda, en trygg och fin miljö för sina barn, arbeta i ett kommunalt äldreboende med förmåner kommunen ordnat för att locka dit folk att lösa deras problem med ett sjukt överskott gamlingar.

Fast vi kan ju lösa problemet utan invandring, jag föreslår äldreboendemiljonprogram och tvångsförflyttningar av 40-talister in i åldringsgetton i städerna, där man kör Lean Six Sigma för att hitta minimum av insats. Någon kommer göra det, för den svenska lösningen på detta globala problem är det inte alla nationer som har möjlighet att genomföra, Kina kommer definitivt köra det spåret, köper du en bostadsrätt där är det inget arvegods, du åker ut senast vid 85 års ålder och den säljs igen.

Tur vi är i Afghanistan också, för att allt morfin vi kommer behöva för att hålla kostnaderna nere i vården av äldre...

Björn Nilsson sa...

Jag undrar om du funderat igenom det här ordentligt.