onsdag 20 november 2019

Ett nytt parti?


Enligt rapport har olika grupper samlats för att ta ett enat initiativ för att bilda ett maoistiskt parti i Sverige. Vilka grupper och orter det rör sägs inte. Möjligen är det en medveten strategi, eftersom partiet redan från början tänks var ett kaderparti som arbetar med inriktning på att det kan bli illegalt.

Det kanske går att se var grupperna arbetar genom att titta på notiserna på Kommunistiska Föreningens hemsida där olika lokala aktiviteter rapporteras. Hur det är med "peru-kommunisterna" på Maoistiskt forum vet jag inte, men deras ganska träiga propaganda gör väl få människor glada. Vem kastar sig ivrigt över en artikel som har denna rubrik? - Svaret är nog "de redan frälsta".


Kommunistiska Föreningen skriver åtminstone på läsbar svenska. Huruvida de svenska maoisterna är gonzaloiter vet jag inte. Det framgår inte av de femton punkter som konferensen antog enhälligt, även om Peru finns på deras lista över pågående folkkrig. (De övriga är Indien och Filippinerna som är trovärdiga som krigsskådeplatser, samt Turkiet som är mer tveksamt - och i Peru händer väl inte mycket på den fronten alls?)

Om det här kommer att fungera? - Tja, om man skall lära av erfarenheterna så kraschade ju ett liknande försök för några år sedan med Oktoberrörelsen just när den verkade få fart. Kommer det att gå bättre nu?

De femton punkterna från konferensen anger någon sorts riktning som känns igen från tidigare års hårda marxist-leninister, fast man (som en kommentator anmärkte) nog inte hade riktig koll på huvudmotsättning respektive grundläggande motsättning under olika stadier av kapitalismen.

En del andra punkter kan man fundera över. Migrationsfrågan ligger här som en het potatis, och jag har en känsla av att en del aktivister försöker önsketänka bort den. I stället hoppar man glatt in i kampen för migranter/flyktingar (ett exempel här) utan att fundera på eventuella konsekvenser. De som funderar skälls för "socialpatriotism". Gissningsvis är detta ett försök att dra åt sig folk från Kommunistiska Partiet som är missnöjda med att en del folk i KP vågar lufta kritik mot migrationspolitiken.

Det finns ytterligare saker bland de femton punkterna som man kan sätta +, - eller ? för, men jag återkommer eventuellt om det. Ärligt talat, just nu är det här ju ingen jättefråga i den svenska politiken.

3 kommentarer:

Martin Gustavsson sa...

REG: Right. You're in. Listen. The only people we hate more than the Romans are the fucking Judean People's Front.

P.F.J.: Yeah...

JUDITH: Splitters.

P.F.J.: Splitters...

FRANCIS: And the Judean Popular People's Front.

P.F.J.: Yeah. Oh, yeah. Splitters. Splitters...

LORETTA: And the People's Front of Judea.

P.F.J.: Yeah. Splitters. Splitters...

REG: What?

LORETTA: The People's Front of Judea. Splitters.

REG: We're the People's Front of Judea!

http://www.montypython.50webs.com/scripts/Life_of_Brian/8.htm

...

Något som INTE gynnar högern:
https://valsamverkanspartiet.wordpress.com/2018/10/20/hallbara-argument-for-och-emot-valsamverkan/

Björn Nilsson sa...

Detta tänkta parti kommer inte att konkurrera med övrig vänster, i alla fall inte vad det gäller att ställa upp till val. Så ur den synpunkten kan parlamentariker-vänstern ta det lugnt.

Martin Gustavsson sa...

Det ser ut som om det är den globalistiska högern, som vill utplåna vänstern, och därför skapar maoism i Sverige, så att hela vänstern skall kunna betraktas som odemokratisk och våldsam.

Det nedsättande epitetet "våldsvänstern" skall alltså göras till sanning, precis såsom högern har likställt Hitlers globala etno-imperialistiska strävanden med nationalism, vilket är ren lögn, eftersom vänsternationalism ingår i detta begrepp och med ca 80% stöd befriade Sydafrika och Vietnam från bankmaffians olagliga och odemokratiska regimer.

I Sverige råder dock demokrati, således behöver vi i vänstern INTE ta till våld alls. Vänstern har INTE 80%-igt stöd och det har sin naturliga förklaring. Vänstern har MAKABERT NOG varit medansvariga till den massinvandring av reaktionär sekterism och den extrema EU-högerpolitik som missgynnar nationen och 90% av folket, INTE stått i opposition tillsammans med folket.

Dessa "maoister" arbetar inte åt folket, men åt bankmaffian, vare sig de vet om den saken eller inte. Vissa är nog lurade av högeragenter till att inleda detta. Bankmaffian lever på konflikt i alla samhällen. De vill skapa läger och skyttegravar. De vill skapa våld och motsättningar. Det är inte osannolikt att de ligger bakom lejonparten av bombningarna och falskflagg-operationerna i Sverige heller. Ett kulturellt homogent, beväpnat och enat folk spom är skeptiska och samtala med varann är bankmaffians värsta mardröm. Sådana länder är omöjliga att inta eller vilseleda för bankmaffian.

Maoismen passar i en diktatur, men inte i en demokrati. Så här låter den:

"En revolution är inte som en middagsbjud­ning, eller som att skriva en essä, måla en tavla eller brodera; den kan inte vara så för­finad, så lugn och behaglig, så måttlig, snäll, artig, återhållsam och storsint. En revolution är ett uppror, en våldsakt varigenom en klass störtar en annan."
/Mao Zedong "Rapport om en undersökning av bonde­rörelsen i Hunan" (mars 1927), Valda verk, bd I, s. 30.*

"Det åligger oss att organisera folket. Vad reaktionärerna i Kina beträffar, åligger det oss att organisera folket till att störta dem. Det är likadant med allt reaktionärt, det fal­ler inte, om man inte slår omkull det. Detta erinrar också om golvsopning, dammet för­svinner som regel inte av sig självt från de ställen dit sopborsten inte når."
/Mao Zedong "Läget och vår politik efter segern i för­svarskriget mot Japan" (13 augusti 1945), Valda verk, bd IV, s. 21.

Källa: http://www.maoistisktforum.org/1_m_skrif/mlm_dok/ordf%20mao/cit.htm

Maoisterna hjälper bankmaffian att skapa konflikt i vårt samhälle, där vi har fria demokratiska val, även om fulmedia vilseleder folket. Svaret i Sverige måste således vara att upplysa folket genom samtal, bilder och filmer på drabbade barn och människor, samt att hålla tal inför folket, inte att begå brottslighet, även om bankmaffians lakejer begår omoraliska krigsförbrytelser mot andra folk i världen.

Det är först när en regim jagar eller mördar människor i vårt samhälle och upphäver yttrandefriheten och demokratin som våld blir acceptabelt och då enbart för att återställa demokratin.

En bred fraktionerad och valsamverkande demokratisk och fredlig vänster är svaret, INTE maoism.

Byt förresten till en öppen fri blogg! Här tvingas jag köra skripts för att kommentera och bevisa att jag inte är en robot. Klandervärt.