torsdag 28 november 2019

Rysk megafon?

Tidningarnas ledarsidor, vad är de bra för? Har de någon ledande roll i politiken numera för olika grupper och partier att framlägga sina bästa argument och analyser av vad man nu tycker är intressant.  Läser någon detta?

För ett par dagar sedan (26/11) skrev herr Olof Ehrenkrona på SvD:s ledarsida följande:

Vita huset har i samarbete med Fox News framgångsrikt förvandlat frågan om den ryska inblandningen i presidentvalrörelsen 2016 till att, för Republikanernas del, i stället handla om Ukrainas inblandning. Fiona Hill, Nationella säkerhetsrådets Rysslandsexpert, konstaterade när hon förhördes att republikanerna hade köpt en rysk desinformationskampanj från underrättelseorganen. Det är utan konkurrens den mest framgångsrika underrättelseoperationen i Rysslands historia. Och den pumpas dagligen ut i Fox nyhetskanal som har förvandlats till en megafon med fullt påskruvad volym för Kremls propaganda.

Notera: en TV-kanal i USA som simmar i ungefär samma vatten som herr Trump i Vita Huset och en massa konservativa vanliga människor ute i landet "har förvandlats till en megafon med fullt påskruvad volym för Kremls propaganda". Och "den mest framgångsrika underrättelseoperationen i Rysslands historia". Låter detta troligt? Tror ens den som skrivit ledaren själv detta?

Skribenten Äre-krona.

Inga kommentarer: