fredag 27 juni 2008

With a Huff and a Puff

Den superfyndiga titeln till det här inlägget kom för mig när jag fick syn på en nättidning som det ibland talas om på bloggen Det progressiva USA. Den heter The Huffington Post, beroende av att tanten som hittade på den heter Arianna Huffington. Nu kanske du fattar: With a Huff etc ... ?

Man får en massa nyheter från USA som är vinklade åt det liberala hållet - jag har inte fått något intryck av att herrar som G W Bush eller John McCain är särskilt populära på den här sajten.

Det kan vara intressant att titta in där då och då för att få synpunkter från den mer civiliserade delen av USA. Som ett nyhetsbrev med nyheter som "gammelmedia" inte skrivit om. En "lustig" post där handlar om gangsterföretaget Blackwater som ju leds av någon sorts kristen högergynnare. Några USA-soldater dog i Afghanistan när deras flygplan som kördes av Blackwater rände in i ett berg. Änkorna försöker stämma företaget som ansvarig, men nu hävdar Blackwater att eftersom det här hände i Afghanistan så bör man döma efter den lokal islamiska sharia-lagen! I sharia verkar företag inte ha något ansvar för vad som händer deras anställda. Med tanke på att USA annars försöker få sina egna lagar (eller brist på lag) att gälla överallt är detta en intressant vändning. Och att kristna försöker gripa till den islamiska rätten är dubbelt kufiskt - men USA är ju möjligheternas land!

2 kommentarer:

Anonym sa...

- men USA är ju möjligheternas land. Ja, en sommarpratare, som var astrofysiker berättade att han hade i USA en begåvad student som var troende bl a på att människorna skapades för 6 000 år sen. När han konfronterades med data som inte stämde med detta, tillgrep han till sist att Gud skojade/skämtade med oss människor med dessa s k bevis. Han vidhöll de 6 000 åren, som väl bygger på en uträkning av en europesisk lärde, som läste längderna i GT typ Amos födde Jessia, som födde Noa osv och räknade på t ex 30 år per generation. OBS! Det var inga kvinnor som födde!
Sixten

Björn Nilsson sa...

Ja, hur är det man säger - var och en blir salig på sin tro. Det var en engelsk biskop som gjorde den tämligen exakta uträkningen (på några timmar när) när världen skapades. Minns dock inte vad karln hette. De äldsta människorna, som Metusalem, antogs dessutom ha levat i flera hundra år. Sega gubbar! (Och gummor också, får man väl tro.)

Jag tycker det skall vara mentalt lite jobbigt att vetenskapligt studera något som man måste avfärda som ett övermänskligt skämt, men är man benhårt troende så är man väl. Låter lite schizofrent tycker jag.