fredag 3 juni 2011

Monarken behöver bättre PR-avdelning

Jag bryr mig inte så mycket om C G Bernadottes göranden och låtanden. De är mer som ett irriterande bakgrundsbrus. Uppenbarligen har kgl. hovet behov av bättre resurser vad det gäller PR och hantering av potentiella problem. Det bästa man kan göra är att inte försöka snacka bort uppenbara tokigheter (för de kommer tillbaka, var säker på det) utan i stället förvandla dem till något positivt och framåtblickande. Så om det börjar komma besvärande frågor om kaffeflickor, så ...

... meddelar man omedelbart att det inte sker någon diskriminering, kaffepojkar är också välkomna, och dessutom arbetar hovet intensivt på att Monarken i fortsättningen endast skall behöva besöka tillställningar som är fullständigt HBTQ-certifierade. Kungen är mycket intresserad av jämställdhet för alla!

Och då borde man slippa det gnället ett tag medan alla undrar vad detta betyder. Men bara om man hittar en mer långtgående lösning. Det behövs mer. Om vi antar att Monarken faktiskt inte borde besöka vissa tillställningar så kunde man i stället bilda ett litet bolag med uppgift att ta in några Fas3-arbetare, och dessa får i uppgift att besöka dessa etablissemang där man tydligen dricker kaffe. Fas3-arna rapporterar sina observationer, får socialbidrag, och hovets lilla bolag kammar in lite extrainkomster. Skulle möjligen de så kallade kungabarnen vara kvalificerade för ett sådan Fas3-jobb i stället för att partaja i New York och vad de nu håller på med? Att dricka en kopp kaffe bör de väl gå i land med? (Varför får folk i deras ålder heta "barn" förresten, är det månne för att de aldrig växer upp?)

5 kommentarer:

Teckentydaren sa...

Så här illa skött hade det nog inte blivit när Elisabeth Tarras-Wahlberg (född von Engelhardt) skötte mediaruljangsen. Hon slutade 2008 och tog ett ettårigt uppdrag för Qatars emir Hamad bin Khalifa Al Thani. Hon hade jobbat åt hovet sen 1976. Förmodligen hon som varit ansvarig för att monarkin stärkt sin ställning så oerhört sen början av 70-talet. Fruntimret som helt klart är begåvad och mycket skärpt kan inte ha haft det lätt med våran inte allt för begåvade monarkifamilj.

När Palme tillträdde som S-monark och det var dags för nya grundlagar var monarkins ställning i botten och vad som förmodligen var världens starkaste arbetarrörelse stod på sin topp. Ett bättre tillfälle än då att avskaffa detta spektakel har nog inte funnits. 16 år senare var positionerna i det närmast omvända.

Efter Tarras-Wahlberg tog en Nina Eldh över, hon slutade vid årsskiftet och en gammal militär tog över - Bertil Ternert (överstelöjtnant i reserven.). Tidigare informationschef på SAS och före det ÖB:s och Försvarsmaktens presschef. Vi får väl hoppas att de behåller reservofficern, han gör ett bra jobb för oss som gärna hade sett en demokratiskt vald statschef.

Jag kommer osökt att tänka på när knugen i ett jultal skulle ge lite uppmuntran till mindre lyckligt lottade här i landet:

"Jag tycker det är viktigt att se framtiden an i ljusa färger. Att vara pessimistisk hjälper ingen, varken Dig själv eller andra. Men det gäller att ha kraft att ta tag i sitt eget liv. Det kommer inga stekta sparvar flygande om Du inte själv bemödar Dig om att göra Ditt bästa."

Kerstin sa...

Fast man har ju slutat kalla C-G:s systrar för Hagasessorna :-).

Björn Nilsson sa...

Kerstin, man får väl vara tacksam för det lilla! (Jag har faktiskt Hagasessornas kokbok i fyra band, har publicerat ett recept på stekt duva från den här på bloggen tidigare.)

'tydarn, skall man anta att f.d. fröken von Engelhardt (vad är det? tysk knapadel?) är inblandad i Qatars utveckling till central för den arabiska kontrarevolutionen? Någon kanske skulle köra ner en ostekt sparv i gapet på C G så han fick annat att tänka på ett tag - eller om man stoppade ner en groda kanske det var mer symboliskt träffande?

Lasse Strömberg sa...

Idag när jag vattnade en vinbärsbuske hoppade en groda fram och hoppade bort från vattenstrålen.
Kan vi hoppas på att den hoppade ner i gapet på C-G?

Björn Nilsson sa...

Trodde grodor gillade vatten - hur som helst verkar den stackars C G (för jag antar att mannen i grunden är mer svagsint än medvetet ondsint) kunna ordna sina grodor själv.