måndag 6 juni 2011

Sura idag ...


... är väl knappt hälften av Perus väljare - samt de så kallade perukommunisterna som ju vägrar att rösta och förespråkar bojkott - om det håller i sig att drygt hälften av Perus väljare lagt sina röster för Ollanta Humala. Ovanstående klippte jag från TeleSur och där ledde han i alla fall när 75 procent av rösterna räknats. Men marginalen är väldigt knapp, så jag undrar om det inte är några timmar för tidigt att utropa en segrare?

Här i Sverige är det överhetens nationaldag, den som infördes ungefär samtidigt som eliten sålde ut oss till EU. Vad skall man göra, gå ut på gatorna i demonstrationståg och ropa "Svär-je Svär-je So-li-da-ri-tet!"? Eller bara ta sig en promenad och njuta av den tidiga sommaren? - Jag tror jag föredrar det sista!

Nu säger radion att 80 procent räknats i Peru, och att Humala leder med en procent fortfarande.

2 kommentarer:

Jan Wiklund sa...

En trogen liberal överklassare som Vargas Llosa sa sig ha röstat på Humala "med sorg och rädsla" eftersom han aldrig skulle kunna rösta på en Fujimori. Se http://en.wikipedia.org/wiki/Peruvian_general_election,_2011

Men han säljer nog bra oavsett vilken politik det blir.

Björn Nilsson sa...

Peru har ju röstplikt, så han kan ju inte bara vägra att rösta även om senderisterna i vanlig ordning uppmanar till bojkott.