måndag 12 december 2011

För Afghanistan - i år igen

Några bilder från Afghanistandemonstrationen på Mynttorget, Gamla stan, Stockholm i kväll. Det kanske var lite mer folk i år än förra året. Vädret var åtminstone drägligare i år.

Om politikerna skötte sig skulle vi inte behöva ha sådana här möten. Flera talare uttryckte förvåning över att socialdemokraterna och miljöpartiet deltar i det här krigsspektaklet. Om socialdemokrater kan man ju tro både det ena och andra, men miljöpartiet som en gång i tiden hade en radikal profil i militära frågor samarbetar nu gärna med kärnvapengänget i NATO. Märkligt! Nattbilder blir inte så bra med min lilla fickkamera, och dessutom hjälpte jag till att hålla en banderollstång under en stor del av mötet, men här är i alla fall några bilder!







Thage G. Pettersson talar. Jag fick inte publiceringsmässiga bilder på alla talare tyvärr

Göran Greider

Birgitta Hambréus, tidigare riksdagsledamot för centerpartiet. Undrar om hon, som tillhör neutralitetsperioden i vår politik, någonsin kunde drömma om att hon skulle tala på torget mot svenska krig på andra kontinenter?

Pastor Stanley Sjöberg hade talartalangerna kvar. Dessutom berättade han att han arbetat i Pakistan och hade synpunkter på hur den muslimska befolkningen tänker när väst bombar den.



Det var den här banderollen jag höll i en stund

3 kommentarer:

einartysken sa...

Björn, där har du rätt att nattbilder blir knappast bra om man inte har CIA-verktyg (hahaha). Men här ser man knappast någonting alls. Då tycker jag det är bättre att ta bort dom.

martin sa...

Kan inte förstå hur jag hela tiden missar demonstrationer emot Sveriges krigföring. Jag tycker att jag har örat lite emot rälsen men ändå passerar det förbi utan att jag fåt veta innan eller hört något efter. Men demonstrationer för en rutten ek, det är förstasidestoff...

Björn Nilsson sa...

Einar, du kanske har fel lutning på bildskärmen?

Martin, du får väl kritisera mig: jag tänkte inte på att lägga upp en blänkare i förväg.