måndag 12 januari 2015

Glesbygden tagen som gisslan!(Den här möjligen satiriska texten har jag publicerat tidigare på annat håll, faktiskt för exakt en månad sedan. Den inspirerades av ovanstående rubrik i Svenskan. Nu har ju en del hänt under den gångna månaden, så texten är något reviderad.)

Glesbygden tagen som gisslan!

Kvällsfrid på regeringskansliet. Eftersom politiken är i stort sett DÖd innan nästa val kan man lugnt sitta i kaffeskrubben och skvallra om oväsentligheter. Telefonen ringer. En yngre tjänsteman åtar sig att svara.


- Det är regeringskansliet. Vad kan jag hjälpa till med?


- Hallå, det här är Kommando SD. SD som i SverigeDemokraterna. Vi har tagit glesbygden som gisslan. Gör som vi säger, annars ...


- Gisslan, jaha. Men vad betyder det då?


- Om ni inte gör som vi säger så ... pang pang! Ingen glesbygd mer!


- Jaha, jag förstår ... kanske ... men nu är det så att vi inte har det minsta intresse av glesbygden, allt av intresse finns ju i Stockholm. Så vi kan tyvärr inte villfara några önskemål från er på den punkten. Hejdå, och tack för visat intresse.


Kaffepimplandet och skvallret börjar igen. Någon säger "glesbygd". Skrattsalvorna får fönstren att bågna.

3 kommentarer:

martin sa...

Vi lever i den nyliberala världsordningen. Satsningar på landsbygd är lika förbjudet som andra gemensamma ingrepp i ekonomin.

Det gäller att vara lönsam, att bo på en lönsam plats, med lönsamma grannar, annars så har ju politikerna närmast gemensamt gått ut och sagt att man skall strypas långsamt om man är olönsam, bor på olönsam plats med olönsamma grannar.

Politikerna tvår sina händer, det är vattnet som dränker de som får näsan under vattenytan, inte vi.

Anonym sa...

Det är fördjävligt

Björn Nilsson sa...

Marlene, jag tror den ursprungliga texten skall vara åtkomlig här: https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1825527 . Det var någon läsare som tyckte att jag hade ovanligt stor förståelse för landsbygdens problem för att vara stockholmare!