onsdag 7 januari 2015

Om man nu skall kläcka ur sig något

Nu antas man väl kläcka ur sig något slående angående senaste massmordet i Paris. Jag har inget annat att komma med än dels en förmodan ("om man släppt anden ur flaskan är han svår att få dit igen") ...

... och dels denna observation: om man (vem nu 'man' är) åtminstone vill få ner nivån på terror med islamistiska förtecken gäller det att klippa av penningflödet från rika araber och arabstater till grupper med våld på programmet, dels klippa av det politiska och militära stödet från stater i väst. Det borde vara uppenbart vid det här laget att terrorism inte är ett flöde som kan släppas på eller stängas av efter behov på just de ställen som önskas, eller att islamisterna skall vara tacksamma mot sina välgörare. Rätt vad det är tappar dirigenten kontrollen över orkestern, och den börjar spela andra melodier än den önskade.

Och det är nog ungefär vad jag sagt tidigare i den här saken. Möjligen kan tilläggas, att i man i stället för att kräva att ovidkommande muslimer skall 'ta avstånd', kräver att politiker, militärer, diplomater och andra som har verkligt inflytande slutar med dolt stöd till religiösa terrorgrupper för olika skumma syften. Det borde med andra ord vara slut med stöd till 'moderata muslimer' i Syrien exempelvis. Dessa 'moderater' har ju en tendens att kila över till den icke 'moderata' sidan med sina vapen.

1 kommentar:

martin sa...

Ja, jag vet inte vad definitionen på "moderat" vfsh är, men jag visste inte att det var att ta fram kalashnikoven för "saken" vad den än må vara.

När det gäller små små terrorceller, så kan man fortfarande flyga under radarn, med lite småsummor som inte märks, kan finansieras med svarta pengar i den undre världen. Enskilda kan själva dra ihop pengar till lite vapen och sprängämnen. Men det finns en storlek och en omfattning av organisering där det är omöjligt att operera utan minst en nationalstats goda minne. Vi skall ha klart för oss att det är ganska besvärligt att driva ett MC-gäng utan att polisen är jobbig med en. I det fallet är polisen bakbunden, när det gäller terrorism är inte polisen bakbunden alls längre, så att det finns rika jävlar som försörjer sånt skit är klart. Att det flödar omkring dollarbuntar i islamistkretsar världen över är uppenbart.

Min syn på detta är antifascistisk:
Människor från alla "kulturer" måste mobiliseras i allt hårdare kamp emot kulturnationalismen. Jag kan inte bekämpa kulturnationalister hos små förtryckta minoriteter. Som svensk, vit, medelålders man så kommer min kamp emot en liten kulturnationalistisk del av en minoritet, ta sig exakt samma form som förtrycket av minoriteten som helhet. Därför måste mobilisering av krafter för motstånd emot kulturnationalism spridas och stärkas inom alla grupper i samhället.

Antifascismen måste spridas och förena alla grupper att bekämpa kulturnationalisten varhelst den visar sitt fula tryne!

Inom vissa grupper är kulturnationalisterna såpass radikala, militanta och hänsynslösa att människor inom gruppen inte kan riskera bekämpa dem utan ett mycket starkt beskydd. Hur kan en antifascistisk rörelse skydda aktivister i olika grupper emot en såpass hänsynslös fiende? Vem vågar stå sida vid sida med en antiislamistisk muslim, vem vågar ställa sig emellan och skydda denne emot islamister, vem är beredd på de insatserna?

Det är inte käbbel om nån supporterklubb precis...

Dags för den antifascistiska rörelsen att växa upp och spela med vuxna insatser.

I talk the talk, but do I walk the walk?

(Mycket positivt att offerens egenskaper inte är föremål för debatt nästan någonstans!)