onsdag 21 januari 2015

Ur arkivet: Posten med flest träffar

Det här kan vara den bloggpost under åren som haft flest träffar (har inte pålitlig statistik för hela perioden, men det kan vara så). "Krisen kan lyfta Vattenfall" heter den och publicerades under lågkonjunkturåret 2008, 31 oktober. I och för sig är ju principen "handla när det är billigt" logisk och rimlig, men man får nog tänka på vad man köper på sig ändå. - Och jag tror att den här posten drog in en massa läsare som sökte på 'Vattenfall', inte att så många var intresserade av vad jag skrev.Så här fina vattenfall har inte Vattenfall

Krisen kan lyfta Vattenfall står det i DN:s pappersupplaga idag. Eftersom det står "lyft" skulle man kunna tro att bolaget har någon sorts problem, men det verkar inte så av texten som följer:


Vattenfall ökade vinsten under tredje kvartalet med 17 procent – till 5,6 miljarder kronor.

Men vd Lars G Josefsson menar att finanskrisen kan vara bra för koncernen:

– Det öppnar möjligheter när priserna på tillgångar i världen går ned.

Det ser alltså ut som om man tänker springa ut och handla upp pengarna. Till detta säger väl cynikern kanske "ja ja, nu gör de slut på kassan och efter ett tag kommer de rännande och ska höja elpriset igen för att deras kassa är tom eftersom de köpt på sig en massa olönsamt skrot". Litauen kanske vill sälja Ignalina för en billig penning?