fredag 2 januari 2015

Viktiga regler

Årets första rödhake för min del. Vi möttes i förmiddags. Antar att de riktiga fågelskådarna såg årets första rödhake redan igår.
Viktiga regler när något otrevligt händer:
1. Protestera först enligt färdig mall för vem som är skyldig
2. Tag sedan (eventuellt) reda på fakta
3. Om fakta sedan visar sig strida mot mallen, tig ihjäl/undertryck dem
Notera att det blir mest effektivt om den som orsakar det otrevliga också på något sätt organiserar protesterna och försöker kontrollera vilka fakta som skall tillåtas komma fram i stormedia.

Några exempel: ett civilt trafikflygplan skjuts ned i Ukraina och många människor dör. Först anklagas Ryssland (och Putin personligen) men sedan blir det nästan tyst. Sanktioner och hot fortsätter dock, tillsammans med en vansinnig propagandakampanj. Nordkorea anklagas för dataintrång pga en USAmerikansk film, medan 'småmedia' hävdar att de skyldiga finns på annat håll, vilket dock inte hindrar USA från att hämnas på Nordkoreas internet. En moské i Sverige börjar brinna, och det måste ju helt enkelt vara islamofober i farten även om andra förklaringar också verkar rimliga. Protestmöte anordnas. Människor är arga.

Hur som helst: för att få fart på en rejäl proteststorm gäller det att se till att en förklaring hamras fast innan den ordinarie utredningen är färdig. Om utredningen visar att någon drullat med eld i moskén utan speciella avsikter eller kanske med avsikten 'försäkringsbedrägeri', eller om antiislamistiska muslimer langat in en bomb, lär det bara få notiser i stormedia.

6 kommentarer:

martin sa...

Lägg av.

Att åtskilliga moskeer skulle vara islamistiska är mycket osannolikt. Att åtskilliga moskeer skulle begå försäkringsbedrägerier i hyrda lokaler är ju löjligt.

När en antifascist gör något dumt, då skuldbeläggs hela den antifascistiska rörelsen av media, ibland till och med hela "vänstern". (Ibland även av de egna leden.) När det kommer till fascistisk terror så skuldbeläggs inte någon av svensk media, allra minst den fascistiska rörelsen. Fascistiska rörelsen är snabbt ute och sprider lögner om sina terrorattentat, för deras syfte är bara att skapa rädsla ibland sina fiender inte att vinna någon propaganda, därför tar de aldrig på sig skulden för sin terror.

För att avslöja den nazistiska terrorn har vi bara rörelser att luta oss på, för media beskriver aldrig den fascistiska terrorn som en del av rörelsen.

Sluta sprid fascistisk propaganda är du snäll.

martin sa...

På facebook så firades moskébranden av flera medlemmar i SD och även om inlägget är bortrensat nu så har jag iaf sett det och har ett par skärmdumpar. Nazister planerade och utförde attentat emot RFSUs filmfestival under året. Att de trappat upp sina attentat på alla fronter kan inte ifrågasättas utan rejäla skygglappar.

martin sa...

Formellt gör du exakt samma när du dillar om planet. Det är nämligen inte fastslagit i god byråkratisk ordning vem den skyldige var i den frågan. Men det hindrar inte dig från att ta parti. Vad är det här som gör att du inte kan ta parti? Eller åtminstone fördöma attentat på moskéer som något dumt? Du har ju gjort det för ND och andra tidigare, vad är det som ändrats?

Som läsare vill jag veta vad som föranleder den nya inriktningen på bloggen. Varesig du, Stefan eller Anders har givit ett rakt svar på den frågan. Har ni fått nya kompisar?

Björn Nilsson sa...

Finns ingen ny inriktning. Möjligen däremot en skärpt situation där det blir allt viktigare att veta vad som är påståenden respektive verkliga förhållanden just därför att så mycket propaganda är i gång. Det handlar om rättssäkerhet - vilket är av intresse för vänstern också.

martin sa...

Som jag ser det så dog 20 miljoner människor för ett streck i sanden, sen dess så håller man aldrig sin hand över fascister, oavsett vad.

Du skall komma ihåg att fascisterna inte kräver någon "rättsäkerhet" av dig. Folk som organiserar sig utanför statsmakten har inga som helst skyldigheter att upprätthålla någon "rättsäkerhet" alls.

Du kunde heller inte med en enda stavelse ta avstånd från att bränna ned moskéer i största allmänhet, sådär. Det skulle till exempel vara en lämplig paroll att gå till demonstrationen med om man inte ville peka ut någon specifikt.

Du var dock noga med att klämma in en fascistisk konspirationsteori, helt i onödan. Där arbetade du för fascisterna oavsett om det är sant eller ej, för du har minst lika dåligt på fötterna om det och ändå petade du aktivt fram det på ditt tangentbord.

Den neutrala marken eroderas från bägge håll, trilla inte ned från staketet på fel sida nu.

martin sa...

Vill man nyansera sig, mot en viss publik så låter det sig göras utan att med ett ord andas beskydd av fascister.

Mitt favoritcitat av Stalin kan ju passa:

"Pan-Islamism—a reactionary religious and political ideology which arose in Turkey in the latter half of the nineteenth century among the landlords, the bourgeoisie and the clergy and later spread among the propertied classes of other Moslem peoples. It advocated the union into a single whole of all peoples professing the Moslem religion. With the aid of Pan-Islamism the ruling classes among the Moslem peoples tried to strengthen their positions and to strangle the revolutionary movement among the working people of the Orient. Today the U.S.-British imperialists use Pan-Islamism as a weapon in their preparations for an imperialist war against the U.S.S.R. and the People's Democracies, and for suppressing the national-liberation movement."