måndag 23 november 2015

Allt bara flyter ... eller sjunker

Via ett tips från Twittraren Udda boktips hittade jag den här upplysande texten hos svenska försvaret. I dagsläget kommer kriserna, skandalerna och upprördheten ofta med raketfart, och försvinner lika fort. Nu vet vi (om nu detta har slagits upp i media, vilket jag inte sett) att det mystiska föremål som hittades vid gasledningen utanför Gotland inte var en rysk helvetesmaskin, utan en svensk apparat som tappats bort. Då kan den försvinna in i tystnaden. (Förresten, varför skulle just ryssarna vilja spränga en gasledning som de väl tjänar grova pengar på? Och mottagarländerna för gasen har väl heller inget intresse av sabotage. Att klippa av energiflödet verkar inte vettigt, särskilt när det dra mot vinter. Intressenter bör sökas bland terrorister och deras beskyddare ifall något händer med ledningen.)

För inte så länge sedan utbröt jubel när en rysk miniubåt påträffades på svenskt vatten. Nu skulle minsann de ryska ubåtarna bevisas! Jublet försvann när det visade sig att 1. ubåten visserligen var rysk, men 2. att den gått till botten efter en kollision med ett svenskt fartyg 1916. Och så var det slut med det roliga, efter bara någon dag eller så. En spännande historia om de elaka ryssarna kommer upp till ytan ... men sjunker snabbt igen.

"Mycket kackel för ingenting, tycker jag!"

Men var lugn, snart är det nog full fart på ubåtsrapporterna igen! Eller om man nu hittar på något annat. Var beredd på rubriker av typen "Putins XXX hotar Sverige". Själv skulle jag nog säga att intern klantighet, rådlöshet, maktlöshet, dumhet och diverse andra tänkbara -heter hotar Sverige. Dock saknas klokhet.

Inga kommentarer: