onsdag 25 november 2015

Bildts kommentar

Förre excellensen Bildts kommentar till nedskjutningen av det ryska planet på Syrisk-Turkiska gränsen är anmärkningsvärt återhållsam. Hans ursäkter angående turkarnas beteende är ganska milda. Kan man tolka det så att man i hans kretsar inte är så glada över vad Erdogan håller på med? Man kan lätt få intrycket av att regeringen i Turkiet känner sig allvarligt pressad av vad som händer i det syriska kriget och försöker dra in hela NATO. Men vill 'hela NATO' vara med om det? Det är ju helt klart att Turkiet spelar en ful roll genom att på olika sätt stödja samma sorts islamister som agerar i Syrien, och senast i Libanon, Frankrike och Tunisien.

- Hur som helst, bara att sådana här saker händer är ett gott argument för att inte gå med i NATO.

Förresten, ni har väl hört det där om "Je suis Charlie" eller "Je suis Paris"? Men aldrig "Jag är Beslan". Närmare tusen människor dödades eller skadades när islamister angrep en skola i Beslan i södra Ryssland 2004. Många var just skolbarn. Men betraktades det som en världsangelägenhet där propagandan skulle dras upp på högsta volym? - Knappast, för islamisterna är ju inte några frisvävande dödsänglar. De jagas på av ... ja just det, en del stora spelare i världspolitiken, som exempelvis NATO.

4 kommentarer:

Pierre Gilly sa...

Sitter inte Bildt i styrelsen för ett ryskt energibolag numera?

Björn Nilsson sa...

En styrelsepost på rätt ställe kanske kan få den mest hetlevrade krigare att lugna ned sig?

Anonym sa...

Dagen före Paris var det shiiter i Beirut som drabbades av IS. En händelse som inte uppmärksammades på samma sätt (understatement). Läs nedan:
http://mic.com/articles/128551/terrorist-suicide-bombing-attack-on-beirut-lebanon-kills-43-and-injures-hundreds#.VTFy27mwx

Såg en pressad Jens Stoltenberg uttala sig på presskonferensen efter NATO mötet. Hur mycket kan en socialdemokratisk norrman ljuga? Han påstod att övriga medlemsländer verifierade den Turkiska versionen att ryska flyget kränkt Turkiskt luftrum i 17 sekunder! Det första Turkiet gick ut med var att det kränkt luftrummet och att Turkiet upprepat varnat 10 gånger innan de sköt. Många varningar på kort tid, 1,7 sek mellan varje varning alltså! Pinsamt för västmakterna att ha Turkiets Erdogan som vi vet stöttat IS och andra jihadister. När han skulle gå med mot IS prioriterade han att bomba PKK.
ERIK

Björn Nilsson sa...

Tja, för en socialdemokrat - norrman eller ej - kan förmågan att slira på sanningen vara mycket väl tilltagen!