tisdag 9 februari 2016

Glatt (?) överraskad

Swedbanks vd Michael Wolf lämnar sin post med omedelbar verkan, han får närmare 20 miljoner i fallskärm. "Jag blev överraskad" skriver han själv i ett pressmeddelande.

Äsch, det måste han väl ha vetat att det låg en god slant och väntade om han åkte ut.  Som vi alla vet: det blåser på toppen, men det finns ju fördelar med att vara där i alla fall! Ett par direktörer på lite lägre nivå i banken uppges ha misskött sig. En har åkt ut (hur många miljoner fick han då?). Den andra sitter kvar, enligt denna något mystiskt formulerade mening i Sveriges Radios reportage:

En av de två direktörerna fick nyligen sluta Den andre sitter kvar, med stort styrelsen från styrelsen, sa Anders Sundström i dag.

Här saknas en punkt, och första 'styrelsen' skall nog vara 'stöd'. Anders Sundström är styrelsens ordförande, en gammal socialdemokrat som gjort som en massa andra gamla s-märkta figurer: fortsatt karriären i näringslivet.

Mot nya djärva mål!

På hemsidan radar banken upp diverse snygga formuleringar (eller om det är så kallat 'corporate bullshit') i samband med bokslutet för 2015:

En av Swedbanks viktigaste prioriteringar för 2015 var att fortsätta förbättra värdet för kunderna. För att möjliggöra detta har Swedbank fokuserat på att effektivisera banken i syfte att frigöra resurser för fler och bättre kundlösningar.
Tja, kunder och kunder ... den gamla hederliga spararen har väl inte så mycket att hämta på det som en gång var  gamla hederliga sparbanker. Det var i ett land som nu raskt dör bort. "Fler och bättre kundlösningar ...". Sundström kan lipa åt sina gamla väljare, de har inget att hämta i hans värld.

5 kommentarer:

skvitt sa...

Idag handlar det inte om att utföra ett hederligt arbete. I dag handlar det om att sko sig maximalt.

/Skvitt

Björn Nilsson sa...

Bra! Det ska jag komma ihåg till nästa gång!

Anonym sa...

Åjo, Sundström ser nog till att Wolf får ett nytt välbetalt smäckjobb för att han täcker upp för den förskingring som är Sundströms varumärke. Sundström är inblandad i de flesta förskingrings och vanvettsaffärer i Sverige de senaste åren och han har själv skott sig kungligt på det här! Läs mer om skojaren Sundström på Mikael Styrmans blogg!

Benny

Björn Nilsson sa...

Tack för bloggtipset. Man får väl tänka på att det kan inte vara så lätt att försörja sig med bara 20 miljoner på kontot, så killen behöver definitivt ett nytt kneg!

martin sa...

Kunden är sedan länge inte vanligt folk. Det är folk som investerat i bolaget, aktien är ju numera den huvudsakliga produkten företag säljer.