söndag 6 mars 2016

SjälvförtroendeMalcolm X sa en gång ungefär att "du blir vad dom säger att du är". Om det hela tiden predikas för dig att du är värdelös, dum, underlägsen etc. etc. så kommer du till slut att bli det, även om det i verkligheten är fel. I alla fall om du inte kämpar emot, slår tillbaka, säger "dra åt helvete" åt de som försöker trycka ned dig och sopa bort ditt självförtroende.

Fundera nu på hur överklassen i det här landet bemöter det svenska folket: vi påstås vara kulturlösa, barbarer till ursprunget, vi "måste" det ena och det andra etc. etc. En rik svensk historia vad det gäller kultur, vetenskap, teknik med mera sopas bort, bara för att ... ja, för att vad då? (Nu kan det ju vara så att en del av de människor som häver ur sig sådant trams faktiskt är så obildade att de tror att det är sant, men just det här blogginlägget handlar inte om obildning hos struntfigurer som Mona Sahlin eller Fredrik Reinfeldt.)

Den vars självförtroende har knäckts riskerar att gå under som människa. Samma är det med ett helt folk. Vad händer i Sverige nu?

Dessa reflexioner är skrivna på svenska språket, vilket är ett bärande element för den svenska kulturen och samhälleliga sammanhållningen.


3 kommentarer:

martin sa...

Malcolm X sa också.
If you go to the house negro and say, lets run away, lets escape, lets separate!
The house negro look at you and say: Man you are crazy, what do you mean separate, where is there a better house than this, where can I wear better clothes than this, where can I eat better food than this.

https://www.youtube.com/watch?v=7kf7fujM4ag

Du vet vilken du är i denna utläggning av Malcolm X.

Björn Nilsson sa...

Du har nog inte fattat det här inlägget (heller).

martin sa...

Äsch om du läst vad jag skrivit och lyssnat på Malcolm X. Så hade du såklart vänt på det hela, använt det som en antiimperialistisk tes.