torsdag 28 juni 2018

Handskakning

Kul bild. Jag undrar om båda herrarna för säkerhets skull räknade sina fingrar när handskakningen var över. Den som bör vara mest besvärad i det här sammanhanget är väl Bolton. Undrar vad Trump har honom till egentligen? Handlar det om att se till att man har farliga motståndare i närheten så att man kan kontrollera vad de har för sig? Frågan kvarstår: har Trump någon riktig plan, som väl åtminstone en del trumpister tror, eller improviserar han sig fram genom världspolitiken? Och vilken roll spelar krigsentusiasmen Bolton i den stora planen eller de ryckiga improvisationerna?

Putin ser lite klurig ut, och i bakgrunden verkar Shojgu lite frånvarande medan Lavrov möjligen kniper ihop munnen för att inte börja skratta.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Trump anställde Bolton för att ha ryggen fri mot sina kritiker i Deep State! Skulle tro att Bolton är en teatergubbe som spelar sin roll som arg hund på ett övertygande sätt. I verkligheten spelar han under täcket med Putin och försöker hitta vägar att komma runt Deep States inflytande över USA:s utrikespolitik. Trump manövrerade ju ut Deep State i Korea och man kan bara ana ilskan hos CIA, NSA, bankmaffian och de andra mer eller mindre skumma organisationer som styr Deep State.

Benny

Björn Nilsson sa...

Jag har ingen klar bild av detta. "Ryggen fri" kan vara ett bra argument, men att Bolton skulle spela teater år ut och år in ... tja? Eftersom han har hållit på bra länge måste rollen vara ordentligt inövad. Ytligt sett ser det ut som om Bolton gick på en nit när Trump mötte Kim. Skulle det ha hänt något annat bakom kulisserna?